Drama Benjamina Verbiča: Ko ima vsak svojo puško …

Nogomet 8. Mar 20227:00 1 komentar

V 13. oddaji Pod prečko se je iz Vojnika javil tudi Benjamin Verbič, ki je pred dnevi zaradi vojne zbežal iz Kijeva. Spregovoril je o napornem potovanju iz Kijeva in tudi o prihodnosti, ki je za zdaj negotova.

“Neprijetna izkušnja, ki je ne bi privoščil nikomur. Vsi mi pravijo, hvala bogu, da ste se izvlekli. Še enkrat bi rad rekel, vojna ni nikoli prinesla nič dobrega, tudi tokrat ne bo, upam, da se vse skupaj hitro konča. Po prihodu v domovino sem bil večinoma doma, v krogu družine, zdaj pa se počasi vse skupaj normalizira in upam, da se bo vse skupaj čimprej to pozabilo,” se je prek videopovezave javil Benjamin Verbič.

“Vozili smo tako podnevi in ponoči”

Slovenski reprezentant je na poti iz Ukrajine proti Poljski preživljal pravo dramo. Še težje mu je bilo, ker ni bil sam, z njim sta se na pot podala tudi žena in sin.

“Ko sprejemaš odločitev še za družino, je še toliko težje. Veliko ljudi me je klicalo, da me lahko spravi iz Kijeva. Sprva, prva dva, tri dni se mi to ni zdela prava odločitev, vsi smo nekako čakali, nato pa je prišel klic poljskega ministra in nas opozoril, da je to ena zadnjih priložnosti, da gremo iz Kijeva. Šli smo na pot, težava je bila tudi to, da nismo imel polnega rezervoarja, k sreči pa so prostovoljci, ki so prišli za nami poznali ceste. Vozili smo tako po dnevi in ponoči, res je bila dolga pot. Bilo je kar nekaj nevšečnosti, saj veste, ko je vojna, ima vsak svojo puško, pravila niso jasna … Hvala bogu, da se je vse srečno izšlo, bilo pa je zelo mučno, predvsem za mojo ženo, ki je imela praktično celoten dan sina v rokah. Ko smo prišli čez mejo, je bilo lažje. V prvem hotelu smo se nato lahko spočili in naspali,” se spominja poti iz grozljivke slovenski reprezentant.

Konec igranja  v Kijevu? “Če ne igraš, stagniraš”

Verbič za zdaj še ne ve, kaj se bo zgodilo z njegovim igranjem v Ukrajini, ki se je čez noč spremenila v vojno polje. Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je že potrdila, da bo za tuje nogometaše, ki igrajo v Ukrajini in Rusiji, prestopni rok odprt do 7. aprila. Tujci imajo tako na voljo mesec dni, da si poiščejo drug klub.

“Z agentom, predsednikom kluba in soigralci, smo ves čas na vezi, kako naprej. Sprašujemo se, kdaj se bo v Ukrajini spet igralo. Nogometaši smo željni nogometa in dokazovanja, če ne igraš in ne treniraš, kot igralec stagniraš. Vsekakor se že iščejo rešitve. Uradnega ni še nič. Delamo na tem, da bi se nekaj do konca sezone odigralo,” prizna, da še ne ve, kako bo z njegovo nadaljnjo klubsko kariero.

Treniral bo s Celjem

28-letni nogometaš iz Vojnika bo skušal v formi ostati na treningih matičnega Celja, za katerega je med leti 2010 in 2015 odigral 126 tekem in dosegel 35 zadetkov.

Treningom se bo priključil že v torek: “Celjani so me sami poklicali, za kar bi se jim rad zahvalil, kajti brez dela in treningov ni nič, vsekakor moram biti v optimalnimi formi, ne glede, kaj bo.”

Na vprašanje, če je obstaja kakšna možnost, da bi v tem zanj stresenem obdobju lahko zaigral tudi za kakšen slovenski klub, je bil krilni napadalec zadržan. “Ne bi šel še tako daleč. Še nekaj let bi rad igral v tujini. Na mizi so že neke možnosti za igranje v drugem klubu, o tem bi lahko kaj več povedal moj agent Amir Ružnič, se bo pa v teh dneh oz. tednih vedelo kaj več.”

Kaj bo rekel Kek?

Kakšne načrte ima Verbič v tem času, ko se v Ukrajini ne igra, je zanimalo tudi selektorja Matjaža Keka, ki s svojo četo konec marca v Katarju odigral dve prijateljski tekmi – proti domači izbrani vrsti in Hrvaški.

“S selektorjem sva bila na vezi, videti se morava še v živo. Bomo videli, kako bo sprejel mojo položaj. Sam sem vedno pripravljen igrati za reprezentanco, a ne vem, kakšen bo moj klubski status, ko se bo potovalo v Katar, bomo videli, kaj bo. Za zdaj lahko le čakamo,” je še pristavil Verbič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje