Enak pristop kot proti Norveški lahko prinese marsikaj

Liga narodov 27. Sep 20228:17 0 komentarjev
Bojan Prašnikar je trenerski kralj slovenske prve lige. FOTO: Aleš Fevžer.

Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 igrala odločilno tekmo za obstanek v ligi B lige narodov in si na krilih sobotne zmage proti Norveški na gostovanju v Stockholmu skušala zagotoviti vsaj točko proti Švedom. O možnostih igralcev selektorja Matjaža Keka je pred dvobojem spregovoril predhodnik Mariborčana na slovenski klopi Bojan Prašnikar.

Slovenska vrsta, ki bo v v švedski prestolnici morala igrati brez kaznovanih Andraža Šporarja in Jasmina Kurtića, bo skušala nadgraditi predstavo s sobotne tekme proti Norveški. Obračun v razprodanih Stožicah so slovenski nogometaši dobili z 2:1 in v enajstem dvoboju z Vikingi vpisali komaj drugo zmago.

S tremi osvojenimi točkami so se možnosti Slovencev za obstanek v ligi B lige narodov močno povečale, uspeh pa je poskrbel tudi za dvig samozavesti. “Vidi se, da dober rezultat marsikaj pomeni, po drugi strani pa so prisotni pozornost, pazljivost spoštovanje pred nasprotnikom, kar je pred tako pomembno tekmo popolnoma pravilno,” je v ponedeljkovi oddaji Pod prečko dejal legendarni slovenski trener Bojan Prašnikar, prepričan, da bodo slovenski igralci v pravem trenutku na najvišji ravni.

A kljub pozitivnemu rezultatu na tekmi proti Norveški vseeno ne gre spregledati, da Slovencem način igre reprezentanc s severa Evrope nikoli ni zares ustrezal. Na devetih gostovanjih, ki so jih doslej odigrali proti Norvežanom, Švedom in Dancem so vpisali le dva remija in kar sedem porazov, gol razlika pa znaša kar 18:1 v korist že omenjenih tekmecev.

“Slovencem so bile vedno idealne reprezentance z vzhoda, saj smo imeli vedno dober skok in smo proti njim lepo igrali. Za nas so bili neugodni severnjaki, ki igrajo direktno na gol, kar je bila za nas vedno težava,” je slabo statistiko pokomentiral 69-letnik in hkrati dodal, da sobotna zmaga še zdaleč ne pomeni, da je urok prekinjen.

“Sicer ne moremo reči, da smo s tekmo proti Norveški vse rešili. V vsakem primeru je treba švedsko reprezentanco spoštovati, a gre za nasprotnika, ki je v našem rangu. Z njimi lahko igramo, zato je možen prav vsak rezultat. Smo blizu, a je treba še vedno moramo marsikaj napraviti. Enak pristop kot proti Norveški lahko prinese marsikaj,” je optimistično sklenil nogometni strokovnjak, ki je Slovenijo vodil v kar treh obdobjih, in sicer med letoma 1992 in 1993, 1997 in 1998 ter 2002 in 2004.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!