Gospod “boxing day”: Neverjetna serija Harryja Kana

Foto: Profimedia

Harry Kane že nekaj let premika strelske rekorde v angleški Premier ligi. Tudi najbolj tradicionalni nogometni dan "Boxing day" bo verjetno za vselej začinjen z njegovim imenom, saj mu je na današnji tekmi proti Brentfordu uspel prav poseben mejnik. Še v sedmem poizkusu zapored je namreč na dan po Božiču angleški reprezentant zatresel mrežo nasprotnika.

Serija zadetkov Harryja Kana na “Boxing day” se je začela v sezoni 2014/2015, ko se je angleški napadalec šele uveljavljal med otoško elito. Njegov Tottenham je takrat dan po Božiču igral proti z Leicester Cityjem, pri katerem je Kane dve sezoni prej igral kot posojen nogometaš Londončanov. Manj kot minuto je ob svojem prvem nogometno prazničnem dnevu potrebovala tedanja Tottenhamova osemnajstica, da je stresla mrežo nasprotnika. In tako se je začela izjemna serija.

Foto: Guliverimage

Že naslednjo sezono je Kane na “Boxing day” zadel dvakrat, spet proti svoji nekdanji ekipi – Norwichu. V sezoni 2016/2017 je izvrstni napadalec božično obdobje izpustil zaradi poškodbe, ko se je leto kasneje vrnil, je Southamptonu natresel tri gole. V naslednjih dveh sezonah je zadel proti Bournemouthu in Brightonu, leto 2020 spet izpustil, lani pa je dosegel zadetek ob zmagi proti Crystal Palacu.

In na letošnji praznik je 29-letnik znova udaril. Njegov Tottenham je bil sicer po uri igre na gostovanju pri mestnem tekmecu Brentfordu v bolj ali manj izgubljenem položaju, ko je v 65. minuti z glavo pri zaostanku z 0:2 zadel talisman ekipe iz severnega Londona. Vse skupaj na koncu sicer ni bilo dovolj za zmago, tekma se je končala z 2:2.

Foto: Guliverimage

Skupno ima tako Kane na svojem računu zdaj že 10 zadetkov na dan po Božiču, kar je seveda absolutni rekord Premier lige. Zanimivo, da je na ta dan Anglež še vedno brez ene same asistence.