Hotić: Celotna družina ve, za koga mora navijati v Sloveniji

Nogomet 6. Okt 20229:42 1 komentar
Foto: Guliverimages

Minuli konec tedna je še enkrat več dokazal to, kar smo v Sloveniji že vedeli. Da gre za izjemno kakovostnega nogometaša oziroma nogometaša z dodano vrednostjo. Po hat-tricku v belgijskem prvenstvu smo v oddaji Pod prečko gostili nekdanjega člana Maribora Dina Hotića.

Do minulega kroga za svoj Cercle Brugge v tej sezoni na devetih tekmah belgijskega prvenstva Dino Hotić ni dosegel zadetka. Ob veliki zmagi proti Gentu je dosegel kar tri. S tem je klubu pomagal, da se je nekoliko odlepil od dna prvenstvene lestvice, v oddaji Pod prečko pa je razmišljal o tem, da bi se pravzaprav zadetki in asistence na njegovem osebnem računu morali nakopičiti že prej.

“Celotna ekipa je imela težave z doseganjem zadetkov. Do tega kroga smo samo petkrat zadeli. Naša ekipa je zelo, zelo mlada, nove okrepitve so pravzaprav fantje, ki delajo prve korake v profesionalnem nogometu in potem se seveda dogajajo napake. Igrali smo dobro, tudi vsi v Belgiji nam to priznavajo, ampak točk ni bilo,” situacijo opisuje Dino Hotić.

Foto: Guliverimages

Z reprezentanco Bosne in Hercegovine bo igral med elito

27-letnik produkt nogometne šole ljubljanskega Brava je v preteklosti nastopal za vse mlajše selekcije slovenske reprezentance, na članski ravni pa je potem, ko je sicer Hotić že igral za slovensko B reprezentanco, a v A reprezentanci ni dobil prave priložnosti, izbral Bosno in Hercegovino. Član izbrane vrste je bil tudi v jesenskem ciklusu Lige narodov, ko so se varovanci Ivayla Peteva uvrstili v elitni rang tega tekmovanja.

“Popolnoma smo bili osredotočeni na prvo tekmo v tem ciklusu, ker smo vedeli, da nam prinaša prvo mesto v skupini. Odigrali smo dobro in zasluženo smo v diviziji A. Upam, da to pomeni boljše čase za reprezentanco. V izbrani vrsti me vsi spoštujejo, vedo, kaj znam. Dobro sem treniral in sem na dobri poti, da dobim še večjo minutažo v izbrani vrsti,” svojo reprezentančno zgodbo razlaga Dino Hotić.

Foto: Guliverimages

Čeprav je bil nogometno vzgojen v Ljubljani, je Hotić v slovenskem nogometnem prostoru največji pečat pustil kot nogometaš Maribora. V vijoličastem se je prvič prestavil že kot mladinec, svoje mesto v prvi ekipi štajerskega ponosa pa je dobil leta 2016 in v naslednjih treh sezonah in pol za Maribor zbral 159 nastopov in dosegel 22 golov. Uradno je bil kar petkrat tudi slovenski državni prvak.

“Vsi v moji družini vedo, za koga morajo navijati v Sloveniji. V nogometu pridejo obdobja, ko ti enostavno ne gre. To se je letos dogajalo v Mariboru. Zdaj ima ekipa novega trenerja, so v vzponu in verjamem, da bodo do konca prvenstva ujeli Olimpijo in jo tudi prehiteli. Prvenstvo je še dolgo, Olimpija trenutno igra všečen nogomet, a prvo tekmo, ki sem si jo ogledal v živo, so s Celjem izgubili. Očitno moram večkrat na njihovo tekmo, ko sem doma,” malce za šalo, malce za res razlaga gost oddaje Pod prečko.

Celoten pogovor z Dinom Hotićem v oddaji Pod prečko:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje