Incident v Velenju: večja skupina huliganov prekinila tekmo

Evropa 18. Feb 202320:30 > 20:393 komentarji

Po le nekaj minutah povratne tekme osmine finala evropskega pokala v rokometu med Gorenjem in ciprskim Anorthosisom je prišlo do incidenta. Velenjčani so tekmo na koncu sicer dobili in napredovali v četrtfinale.

Večja skupina huliganov, navijačev ciprske ekipe, ki so napovedali prihod v Velenje, je namreč poskrbela za prekinitev obračuna, ki je trajala približno 15 minut.

To se je zgodilo ob izidu 2:2 po le nekaj minutah srečanja. Skupina približno 50 zamaskiranih huliganov je namreč prišla v Rdečo dvorano, zlomila vrata in z dimom onemogočila nadaljevanje tekme. V dvorano so namreč vrgli dimno bombo, tako da so morali objekt prezračiti. Posredovati je morala celo policija.

V Velenje je po naših informacijah sicer prišlo približno 150 ciprskih navijačev, le 50 pa so jih spustili v dvorano.

Kot so pozneje sporočili s Policijske uprave Celje, so ciprski navijači v izgredih poškodovali pet policistov in dve službeni vozili.

Tekma se je nadaljevala, Gorenje pa je še drugič ugnalo ciprskega nasprotnika. Velenjčani so slavili s 27:21.

Pri domačih je bil s petimi goli najuspešnejši Tajnik, pri gostih pa sta Slovenca Domen Sikošek Pelko in Jaka Špiljak zbrala štiri oziroma tri gole.

Manj sreče so imeli rokometaši Ribnice. Na povratnem obračunu proti norveškem Runarju so sicer slavili s 34:32, a zaradi visokega poraza na prvi tekmi (38:29) končali z nastopi v evropskem pokalu.

Evropski pokal, osmina finala, povratna tekma:

Sobota, 18. februar:

Gorenje Velenje – Sabbianco Anorthosis Famagusta 27:21 (13:11) /31:26/

Riko Ribnica – Runar 34:32 (17:16) /29:38/

// – rezultat prve tekme

Komentari

Vaš komentar