Izjemen potop Italijanke, ki je ujela Artnikovo

Drugi športi 2. Jul 20219:45 > 12:03
Alessia Zecchini
Alessia Zecchini se je na rojstni dan potopila na norih 114 metrov. Foto: Instagram

Mrtvi tek slovenske šampionke Alenke Artnik in Italijanke Alessie Zecchini se nadaljuje. Italijanska zvezdnica se je na Bahamih na svoj 29. rojstni dan potopila na 114 metrov globine in izenačila svetovni rekord slovenske potapljačice na vdih.

Kljub vsem omejitvam zaradi koronavirusa je Alenki Artnik uspela sanjska lanska sezona. Najprej je Kalamati v Grčiji popravila svetovni rekord z dvojno plavutjo, ta znaša zdaj 95 metrov, v začetku novembra pa ji je v Egiptu uspel še nor potop z monoplavutjo na 114 metrov.

Zdaj na vrhu ponovno ni več sama, na svoj 29. rojstni dan jo je na Bahamih ujela njena italijanska tekmica Alessia Zecchini. V Deanovi modri luknji se je potopila na enako globino in ujela Artnikovo.

Nov osebni rekord Italijanke in izenačitev svetovnega:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alessia Zecchini (@alessia.zecchini)

“To je najlepše darilo, ki sem ga lahko prejela za rojstni dan,” je Italijanka zapisala po izjemen potopu, ki ga je na Instagramu z ‘všečkom’ pozdravila tudi Artnikova.

Mrtvi tek Slovenke in Italijanke se tako nadaljuje. Svetovni rekord v kraljevski disciplini z monoplavutjo sta si že delili na 113 metrih. Podvig jima je takrat leta 2019 uspel na otoku Roatan v Hondurasu.

Komentari

Vaš komentar