Kako se je Goran Dragić poslovil od slovenskega občinstva?

Košarka 30. Jun 202222:51 > 01. Jul 2022 8:05 1 komentar
Foto: Aleš Fevžer

Koseški zmaj je odplesal svoj zadnji ples pred slovenskim košarkarskim občinstvom. In kakšen ples je to bil! Goran Dragić v veličastnem večeru niti za trenutek ni kazal svojih 36 let in je bil eden glavnih junakov slovenske zmage nad Hrvaško (97:69). Po koncu obračuna se je čustveno poslovil od izjemnih navijačev v Stožicah.

Takoj po tekmi so ga soigralci dvignili na ramena, Luka Dončić pa je njemu v čast skandiral: “MVP, MVP, MVP!” Nato je mikrofon v roke vzel Goran Dragić in odločno napovedal: “Hvala Stožice za vsa ta leta. Ta večer si bom zapomnil do konca življenja. Gremo po evropsko zlato, na čelu imamo Luko!”

Slovenski grb mu je pomenil največ na svetu

Vprašanje njegove prihodnosti v reprezentančnem dresu sicer še vedno ostaja odprto. Dokončen odgovor naj bi dobili po tekmi s Švedsko. Goran Dragić pa si je takoj po tekmi vzel nekaj minut tudi za kamere Sportkluba. “Rekel sem, da ne bom jokal. Mislim, da je bila to moja zadnja domača tekma. Vsa ta leta sem dal vse od sebe. Slovenski grb mi je pomenil največ na svetu,” je čustveno po tekmi razmišljal slovenski kapetan.

Najlepše poteze Gorana Dragića proti Hrvaški:

“Vedeli smo, da Hrvate ne smemo podcenjevati, so dobra ekipa z odličnimi posamezniki. A držali smo se našega načrta, bili smo agresivni v obrambi. V napadu je žoga hitro krožila in to se pozna na rezultatu. V košarki je zelo težko zadržati 30 točk razlike, ampak danes smo bili dovolj osredotočeni v obrambi, igrali smo eden za drugega, si pomagali in na koncu tekmo varno pripeljali do konca,” je tekmo ocenil koseški zmaj.

Dragić v izjavi po tekmi:

Najprej na Švedsko, potem pa … bomo videli!

Goran Dragić je nekaj novih pogovorov o svoji prihodnosti ponudil tudi na novinarski konferenci po tekmi. A tudi tokrat v svojih odgovorih ostaja precej skrivnosten.

“Še vedno sem del te ekipe. Rekel sem, da bom šel na evropsko prvenstvo, ampak kot gledalec. Fantje so mi res pričarali čudovit večer, podoživel sem tisti Eurobasket. Zdaj gremo na Švedsko, tekma bo zelo pomembna, ker se točke prenesejo naprej. Potem pa … bomo videli! (smeh)”

Dragić na novinarski konferenci:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje