Kakšno presenečenje za Tavaresa: solze so tekle v potokih

Nogomet 14. Maj 202220:43 > 15. Maj 2022 9:54 3 komentarji
Foto: Jure Banfi

Pri NK Mariboru so se pred poslovilno tekmo klubske legende Marcosa Tavaresa v Ljudskem vrtu zelo izkazali in mu še pred tekmo z Aluminijem pripravili izjemno lepo presenečenje. Solz ni mogel zadržati nihče.

Tavaresa so 15 pred minut pred tekmo najprej objeli športni direktor kluba Marko Šuler, poslovni direktor kluba Bojan Ban ter predsednik kluba Drago Cotar, nato pa je napovedovalec na zelenico poklical tudi njegovo družino – očeta, mamo in dva brata, ki so v Maribor prišli neposredno iz Brazilije. Tavares ni mogel verjeti svojim očem in od sreče bridko zajokal.

Snidenje s svojo družino iz Brazilije:

Arsenović mu je izročil mestni pečat

V nadaljevanju je imel govori tudi župan Maribora Saša Arsenović, ki se je 38-letnemu legendarnemu Brazilcu zahvalil za vse, kar je storil ne samo za klub, ampak tudi za mesto Maribor.

“Marcos Tavares je v mestu Maribor kot nogometaš, športnik in človek pustil velik pečat. Gre za osebo, ki zna povezovat, hvala Marcos. Hočeš ali nočeš, radi te imamo, tebe in tvojo družino, upam, da boste še dolgo tukaj,” je dejal Arsenović ter Tavaresu izročil pečat mesta Maribor.

Govor župana Saše Arsenovića:

Fotogalerija z začetne slovesnosti za Tavares (foto: Jure Banfi):

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Maribor upokojil številko 9, vzhodna tribuna zdaj Marcos Tavares

Presenečenj za Tavares še ni bilo konec. Predsednik NK Maribor Cotar je napovedal, da bodo v njegovo čast upokojili številko devet, zahodna tribuna Ljudskega vrta pa se bo od zdaj naprej imenovala po odličnem napadalcu. Ganjeni Tavares je za konec čustvene ceremonije dobil besedo tudi sam.

Tavares: Rad vas imam

“Hvala lepa vsem. Hvala lepa klubu, mestu in navijačem. Zelo sem čustven, ne vem, kaj naj pravzaprav povem. Rad vas imam, hvala lepa, ker ste me sprejeli,” je s tresočim glasom nagovoril poln Ljudski vrt, nato pa je objet s Šulerjem odšel z zelenice Ljudskega vrta, prvoligaški obračun proti Aluminiju pa se je lahko začel.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje