Kapetan Tine Urnaut: Gre za res velik uspeh

Odbojka 12. Sep 20227:00 0 komentarjev
Tine Urnaut
Foto: Guliverimage

"Vsekakor je po porazu proti Brazilcem prisotna jeza in razočaranje, a če pogledamo realno so bili Italijani in Brazilci tisti, ki so pokazali več kakovosti v ključnih trenutkih. Tako je bilo skozi celotno poletje, nič drugega ne morem reči, v odbojki je tako, kdor igra boljšo odbojko, na koncu zmaga," je po osvojenem četrtem mestu na svetovnem prvenstvu misli strnil slovenski odbojkarski kapetan Tine Urnaut.

Po slabšem začetku sezone, ko so se slovenski odbojkarji mučili v Ligi narodov, ko so nizali poraze tudi proti ekipam, ki so jih v preteklosti premagovali miže, so na svetovnem prvenstvu ponovno pokazali, da sodijo v sam odbojkarski vrh.

“Kot sem že večkrat povedali, Liga narodov je bila v prvi vrsti namenjena temu, da se nekaterim fantom da malo več odmora, da se sanira še zadnje pokaže in da se pride na svetovno prvenstvo v optimalni formi in optimalnem zdravstvenem stanju.  Menim, da nam je to zelo dobro uspelo. Malo je le zmanjkalo težkih tekem, težkih situacij, v katerih smo se znašli danes in včeraj. Proti nam so stali najboljši odbojkarji tega sveta, proti njim moraš igrati ves čas na 100-odstotkih, nihče ti ne da veliko možnosti za napake. To je bila tista ključna razlika, škoda, imeli smo lepo priložnost, a moramo jim čestitati, saj so bili boljši od nas,” je nadaljeval slovenski kapetan.

Vrhunci tekme med Slovenijo in Brazilijo:

Iz dna med najboljše štiri

Glede na to, da Slovenci še pred leti zaradi slabšega položaja na evropski CEV lestvici niso imeli niti možnosti igrati kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu, zdaj pa so zaigrali kar v polfinalu, je velik uspeh, ne glede nato, da so na koncu zasedli nehvaležno četrto mesto.

“Priti s samega dna, kjer nimaš niti možnosti zaigrati na največjih tekmovanjih, svetovnih prvenstvih, olimpijskih turnirjih, med štiri najboljše na svetu, je dosežek, o katerem lahko govorimo le o presežkih. Gre za velik uspeh v primerjavi s tem, kje smo bili še nekaj let nazaj,” je kljub zamujeni priložnosti za odličje ekipo pohvalil Urnaut.

Foto: Gulivermage

Na javnost se niso ozirali

Po izjemnih predstavah v Stožicah in vseh uspehih na evropskih mestih, je javnost od fantov pričakovala odličje, a  v Katovicah so bili Slovenci v družbi najboljših. Kapetan pravi, da visoka pričakovanja niso zmotila ekipe, saj so si tudi sami postavili najvišje cilje.

“V prvi vrsti smo si visoke cilje postavili sami, kaj govori javnost nas ne zanima, sami vemo, kje želimo biti, tudi povemo, da so nekateri še pred nami. To se je videlo. Zavedamo se, da bo treba še delati, če želimo še dodati na kvaliteti, to smo tudi pripravljeni. Vsako poletje želimo biti boljši, zrelejši in v najtežjih situacijah pametnejši,” še doda Korošec.

Naslednje poletje spet v lov za kolajno

Za slovenske odbojkarje je tako konec dolgega poletja, ki se je tradicionalno zavlekel v jesen, že prihodnjo sezono pa bo spet priložnost za občudovanje mojstrov na delu. Začelo se bo z Ligo narodov in EuroVolleyjem 2023, kamor so kot evropski podprvaki že uvrsščeni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!