Prvi trener lige si takšnih tekem ne želi

Nogomet 17. Okt 202121:00 > 18. Okt 2021 1:04 4 komentarji
Trener Kopra Zoran Zeljković bo debitiral v Evropi v trenerski vlogi. FOTO: Uroš Skaza

Vodilna ekipa Prve lige Telemach Koper je v Športnem parku premagala Domžale s 3:2 (2:1) in se utrdila na prvem mestu prvenstvene razpredelnice. Primorci so z novimi tremi točkami še poglobili krizo gostiteljev, ki so brez zmage že mesec dni.

Tudi ob odsotnosti svojega drugega strelca, Jamajčana Kaheema Parrisa, in kratke klopi nogometaši Kopra na gostovanju pri Domžalah niso imeli težav z doseganjem zadetkov. Dva so dosegli že v prvem polčasu, pod njiju pa se je podpisal Maks Barišić, ki je vpisal svoj osmi in deveti gol v sezoni. Napadalec je dolgo predstavljal nerešljivo uganko za obrambo Domžal, ob večji zbranosti pa bi se lahko razveselil tudi hat-tricka in že po 45 minutah odločil zmagovalca obračuna.

Domžale, ki so v 35. minuti zaradi poškodbe ostale brez vratarja Ajdina Mulalića – v vratih ga je zamenjal 17-letni debitant v slovenskem prvenstvu Lovro Štubljar, so bile bolj enakovredne v nadaljevanju. Z nekaj več sreče bi lahko prišle vsaj do točke, a so brez nje ostale tudi zaradi neupravičeno razveljavljenega zadetka Dejana Georgijevića.

Kaj je po tekmi povedal trener Domžal Dejan Djuranović:

O tem, zakaj se tekma ni razpletla po željah Domžal.

“Mislim, da smo začeli pasivno, namesto, da bi težišče igre preselili pred njihova vrata. Že na začetku smo se dvakrat znašli v težavah, a na srečo ostali nekaznovani. Nadaljevali smo bolje. Dosegli smo gol in imeli tudi priložnost za povišanje vodstva. V nadaljevanju smo dobili dva gola, ki ju je dosegel Maks Barišić in s svojo individualno kvaliteto tehtnico prevesil na stran Kopra. V drugem polčasu smo dobro odgovorili. Dosegli smo gol, za enega pa mislim, da nam je bil tudi neupravičeno razveljavljen. Iskali smo tretji zadetek, kar pa nam žal ni uspelo. Na drugi strani je Koper izkoristil našo nepazljivost in zasluženo zmagal.”

O tem, ali je kaj zadoščenja po dobri predstavi v drugem polčasu.

“Zagotovo smo imeli dobro energijo. V drugem delu smo prikazali dober, dinamičen nogomet in veliko željo po pozitivnem rezultatu. Fantom s tega vidika ne morem nič zameriti. Imeli smo kar nekaj dobrih priložnosti za zadetek, kar nam ni uspelo. Ekipa lahko prikaže dobre predstave in verjamem, da se bo to prej ali slej poznalo tudi na rezultatu.”

O tem, ali so na tekmi pogrešali VAR.

“Že nekaj tekem nazaj sem povedal, da VAR tu ni za to, da bi bil nekomu v pomoč, temveč da prinese pravično odločitev. Tu zagotovo nismo vsi v enakovrednem položaju, kajti sistema ni na vseh tekmah. Verjamem, da se bo to čim prej vzpostavilo in da bodo odgovorni omogočili VAR na vseh tekmah. Le tako bodo odločitve lahko pravičnejše.”

O tem, kako je na potek tekme vplivala poškodba Ajdina Mulalića.

“Je vplivala, saj je poškodbo staknil tudi naš drugi vratar Mihelak in nam zato ni bil na voljo. Zaradi tega smo se morali zanesti na mladinskega vratarja, ki je velik potencial, a je bil to vseeno njegov debi v prvi ligi, ki je prišel v nepravem trenutku. Za Lovrota je to dobra šola. Nekje mora začeti.”

O tem, da so brez zmage že en mesec.

“Ekipa kaže željo. Verjamem, da bomo rezultatsko krivuljo obrnili v našo korist. A morali bomo biti bolj učinkoviti in natančnejši v napadu, v zadnji vrsti pa paziti na napake, da golov ne prejemamo. Če bo tako, bo tudi rezultat pozitiven. Tu ni velike filozofije.”

Kaj je po tekmi povedal trener Kopra Zoran Zeljković:

Zoran Zeljković

O tem, kako je videl potek tekme.

“Mislim, da je bila tekma zelo gledljiva, a takšnih tekem si vseeno ne želim. Že pred tekmo smo imeli kar nekaj težav, zato sem zelo vesel, da smo na koncu, ne glede na vse, dosegli zmago.”

O odlični formi njegovih igralcev v napadu.

“Upam, da bo to trajalo čim dlje, a spet smo tudi dobili dva gola. Verjamem, da je bilo vam zanimivo, meni malo manj.”

O tem, da je Koper v gosteh še neporažen.

“Prvenstvo je dolgo. Vedno poudarjam, da imamo kvaliteto. Ostati moramo na vrhu. Šli bomo iz tekme v tekmo in na koncu bomo videli, kam nas bo to pripeljalo.”

O zelo kratki klopi za tekmo proti Domžalam.

“Kar naenkrat se nam je skrajšala, a verjamem, da se nam bodo poškodovani igralci vrnili. Manjkali so nam Parris, Guberac, Grudina … A vedno poudarjam, da smo močni kot ekipa. Igralci, ki so dobili priložnost, so jo dobro izkoristili. Jasne slike, kdaj se bodo vrnili, nimamo, a srčno upamo, da čim hitreje.”

Vsi zadetki s tekme Domžale – Koper:

1:0 Pišek:

1:1 Barišić:

1:2 Barišić:

2:2 Georgijević:

2:3 Osuji:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje