Koprčani po pokalni lovoriki: Hočemo vzeti vse!

Nogomet 11. Maj 202223:33 > 23:34 0 komentarjev
slavje
Foto: Uroš Skaza

Potem ko so premagali Bravo s 3:1 in se razveselili četrtega pokalnega naslova v zgodovini, je bilo veselje pri nogometaših Kopra pričakovano izjemno. "Celotno sezono smo trdo garali, zato je lepo osvojiti pokalno lovoriko," je po tekmi dejal strelec dveh zadetkov Koprčanov Lamin Colley. V vrstah poražencev obžalujejo zamujeno priložnost, a trener Ljubljančanov Dejan Grabić je kljub temu ponosen na svojo ekipo.

Lamin Colley, nogometaš Kopra:

“Prišli smo tako zelo daleč. Vsak od soigralcev je odličen. Celotno sezono smo trdo garali, zato je lepo osvojiti pokalno lovoriko. A nismo še končali, pred nami je še prvenstvo, zato upam, da nadaljujemo v tem slogu in zmagamo še tam. Za mano je zahtevna sezona, a verjamem vase in v fante. Ni konec, dokler ni konec, vedno je prostor za izboljšave. Sem izjemno vesel svoje prve lovorike in upam, da jih bo v prihodnosti še več.”

Ivica Guberac, nogometaš Kopra:

“Res je, da okoli celega mesta in kluba vlada pozitivna klima, v ekipi je vzdušje fenomenalno. A preskočili smo eno stopnico, čaka nas še prvenstvo. Vemo, kako težka tekma nas čaka v ponedeljek. Danes se lahko malo poveselimo, a od jutri naprej je treba razmišljati o prvenstvu. Hočemo vzeti vse. Trenutno smo v situaciji, da to lahko govorimo, a moramo zdaj to še potrditi.

Za klub sem pripravljen igrati tudi s pol noge. Danes je finale in kdorkoli je igral, je dal 120 odstotkov. Gleženj je malo otečen, zato je kar prav, da sem malo počival. Vemo, da nas čakata težki tekmi, ki bosta psihološko naporni. Verjamem, da nam lahko uspe.”

Maks Barišić, nogometaš Kopra:

“Zagotovo mi je lažje igrati, saj si manj obremenjen v glavi, kot če si a tribuni in ves čas nervozen. Moji soigralci pišejo neverjetno zgodbo, za kar jim lahko le čestitam. Ponosen sem, da sem del te ekipe. Postali smo zelo raznovrstni, vsi na vsaki tekmi dajo velik delež in izvlečejo maksimum iz vsake situacije. Od prvega do zadnjega smo izjemno napredovali, kar je dokaz, da od samega začetka dobro delamo.”

Dejan Grabić, trener Brava:

“To je bil vrhunec dolgoletnega dela. Škoda, ker se rezultatsko ni izšlo. V prvi vrsti moram Kopru čestitati za osvojitev pokala, mi pa smo dali to, kar v tem trenutku lahko damo. Imeli smo nekaj težav skozi sezono, a to je stalnica v slovenski ligi, ki je težka in dolga. Vsaka sezona je izziv zase. Naredili smo korak naprej. Igralcem moramo čestitati, napredovali smo tako individualno kot moštveno, tako da imamo lepo osnovo za naprej.

Individualna kakovost Kopra je takšna, da smo bili tudi v nizki coni gosti okoli žoge, a enostavno nismo uspeli nadzorovati njihovih prodorov, igre ena na ena. Žal. V prvem polčasu je voda tekla na naš mlin. Bili smo čvrsti, po odvzetih žogah smo bili prepoznavno nevarni, četudi ne velikokrat, a enkrat mislim, da smo imeli res lepo priložnost. Mogoče je bil to za nas ključni trenutek tekme, ne glede na končni razplet. Če bi vodili z 1:0, bi bilo zasluženo in škoda, da se ni tako razpletlo.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!