Koprčani v Ljubljani morali priznati premoč

Nogomet 24. Jul 202219:53 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Nogometaši Brava so v tekmi 2. kroga 1. lige Telemach premagali Koper z 1:0 (1:0).

Uvod v novo sezono se je bolje izšel Koprčanom, ki so v prvem krogu zmagali, medtem ko je Bravo začel s porazom. Koprčani so imeli med tednom še prvo evropsko tekmo, na kateri se sicer ni izšlo po njihov željah, saj so na domačem terenu izgubili z Vaduzom. Danes pa je na koncu po razgibani predstavi, v kateri sta se izkazala oba vratarja, Bravo dosegel minimalno zmago.

V zanimivem prvem polčasu ni manjkalo priložnosti. Bravo je bil boljši v uvodu, pozneje so Koprčani vzpostavili ravnotežje in imeli celo nekaj lepših priložnosti, a niso bili učinkoviti.

Domači bi lahko povedli že takoj na začetku, ko se je po samostojnem prodoru Luka Štor sam znašel pred vratarjem Adnanom Golubovićem, a se je slednji izkazal z obrambo. Podobno je bilo tudi v 18. minuti, ko je bil v nevarni akciji Ivan Šaranić, isti igralec je imel še eno priložnost le minuto pozneje, a je bila takrat zbrana koprska obraba in žogo izbila.

V nadaljevanju prvega dela so zapretili tudi gostje. Še posebej nevaren je bil Kaheem Parris. Najprej v 27. minuti, ko je njegov strel s petih metrov vratar Matija Orbanič ubranil, potem pa še v 37. in 41. minuti. Najprej je celo zatresel prečko, v nadaljevanju te akcije je vratar domačih ubranil še strel Anisa Jašaragića, nekaj minut zatem pa je bil sam tri metre od gola, a je bil spet prevelika ovira vratar.

Na drugi strani je bil vratar Kopra Golubović v 34. minuti še enkrat na pravem mestu ob novem nevarnem strelu Štora, a je pred koncem prvega dela le klonil. Bravo je v 44. minuti izvedel hitro akcijo, po kateri je Šaranić dobro zaposlil Almina Kurtovića, ta pa je s kakšnih osmih metrov dosegel prvenec v prvoligaški konkurenci.

Foto: Aleš Fevžer

Slabši drugi polčas

Nadaljevanje v drugem polčasu je bilo nato vendarle manj aktivno. Pobudo so sicer prevzeli Koprčani, ki so že do 69. minute opravili tudi vseh pet menjav, a spet niso bili učinkoviti.

Prvo priložnost je imel Luka Šušnjara, a je Orbanič njegov strel z glavo ubranil, pozneje pa sta zapretila še Jašaragić in Parris.

Bravo se je v drugem polčasu pomaknil v obrambo in dobro pazil na tesno vodstvo. Koprčani pa so iskali vsaj izenačenje, v 84. minuti je za malo mimo gola meril Bede Osuji, že v sodnikovem dodatku pa še Andrej Kotnik, a je domači vratar žogo prek prečke odbil v kot.

V naslednjem krogu bo Bravo 31. julija igral pri mestnem tekmecu Olimpiji, Koprčane pa isti dan čaka domači obračun z državnimi prvaki iz Maribora.

Bravo – Koper 1:0 (1:0)

Kurtovič 43.

94. minuta: Izjemen poizkus Andreja Kotnika z razdalje, a Matija Orbanić je bil spet na pravem mestu. Ostaja 1:0, do konca pa še manj kot minuta.

57. minuta: Kaheem Parris je lepo prodrl v kazenski prostor Brava, a njegov strel je bil prešibek, da bi presenetil vratarja domačih. Ostaja 1:0.

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa.

VIDEO: Gol Kurtoviča:

43. minuta: GOOOOL! Vendarle je Bravo uspel prebiti obrambo Kopra. Ivan Šaranić se je znašel v dobrem položaju, podal do Almina Kurtoviča, ki se je v osrčju kazenskega prostora dobro znašel in žogo poslal za hrbet do zdaj nepremagljivega Golubovića. 1:0!

VIDEO: Izjemna obramba Golubovića:

34. minuta: Nova izjemna obramba Adnana Golubovića, ki je zaenkrat prvo ime tekme. Spet je bil Luka Štor nevaren, Golubović pa se je izjemno izkazal. Ostaja brez zadetkov.

3. minuta: Velika priložnost za Bravo! Luka Štor se je po lepi podaji znašel povsem sam pred vrati Kopra, a vratar Kopra Adnan Golubović je fantastično ubranil.

ZAČETEK TEKME!

Začetni postavi:

Bravo: Orbanić, Križan, Jakšić, Burin, Trontelj, Nsana, Trdin, Španring, Šaranić, Kurtovič, Štor

Koper: Golubović, Kambič, Rajčević, Prce, Pavlović, Benedičič, Parris, Correia, Daley, Jašaragič, Šušnjara