Klemen Prepelič ni skrival navdušenja

Košarka 4. Avg 202223:06 > 23:08 0 komentarjev

Slovenski košarkarji so v sklopu priprav pred Eurobasketom 2022 v Laškem odigrali prvo pripravljalno tekmo. Čeprav so igrali praktično brez večino najboljših, so na koncu Nizozemce strli s 83:76.

Slovenija je nastopila brez večino najboljših igralcev. Manjkali so vsi trije NBA-jevci, Luka Dončić, Goran Dragić in Vlatko Čančar, prav tako Edo Murić in Zoran Dragić, s strani pa je tekmo spremljal tudi Mike Tobey, ki se je tako kot Čančar reprezentanci pridružil nekaj ur pred tekmo.

Selektor Aleksander Sekulić je priložnost za igro ponudil vsem štirinajstih igralcev na klopi (med strelce se ni vpisal le Luka Rupnik), zmago pa si je Slovenije zagotovila šele v zadnjih desetih minutah, ki jih je dobila z rezultatom 24:19.

“Velik korak tudi zame”

“Začetek priprav, noge so težke, prejšnji teden je bil poudarek na kondiciji. Naši veterani so izpustili tekmo. Zagotovo nam ni bilo lahko, a na koncu šteje zmaga, sigurno pa bo treba marsikaj še popraviti,” je po zmagi v Laškem povedal povratnik po hudi poškodbi Klemen Prepelič.

Slovenski ostrostrelec je dosegel 11 točk, iz petih poskusov je dosegel eno trojko, a ne glede na malce slabši met, je presrečen, da je nazaj. “Vesel sem, da sem se vrnil. To je velik korak naprej tudi zame. Ni bilo lahko. Več kot štiri mesece sem bil brez tekme, kar se je poznalo, a že proti Črni gori pričakujem, da bom imel tako jaz kot moji soigralci bolj natančne roke in da bo tudi igra dosti lepša.”

Vrhunci s tekme med Slovenijo in Nizozemsko:

Že v soboto proti Črni gori

Slovence že v soboto čaka nov preizkus. V Celju se bo mudila Črna gora, ki je vsaj na papirju veliko močnejši tekmec od Nizozemske. “Najprej si bo treba pogledati tekmo z Nizozemsko, to so priprave, kjer se analizira vsak trening, a obračun s Črno goro je blizu. Tako bo tudi na evropskem prvenstvu, tekme si sledijo ena za drugo. To bo pravi test, a verjamem, da bomo tudi mi imeli malce bolj kompletno ekipo,” je še sklenil popularni Primorec.

Izkazal se je tudi njegov bratranec

Klemen ni bil edini Prepelič v ekipi. Selektor Selukić je zajetno minutažo zaupal tudi njegovemu bratrancu Binetu. Slednji je začel celo v prvi postavi, v 23 minutah pa je prispeval pet točk, vknjižil pa je še šest skokov in tri asistence: “Ponosen sem na Bineta, da se je prvič pridružil reprezentanci. Priboriti si bo moral vsako minuto. Na treningih se je izkazal, Sale pa mu je zaupal zajetno minutažo.”