Dončić: Navaden dan na delovnem mestu, lovimo četrto mesto

Košarka 8. Mar 202210:17 > 12:22 0 komentarjev
Foto: Rick Bowmer -AP via Guliverimage

Luka Dončić je Dallasu pomagal do nove zmage, s katero se je ekipa iz Teksasa na četrtem mestu zahoda zdaj izenačila s sinočnjim tekmecem iz Utaha. Srečanje je zaznamovalo konstantno tekmovanje med slovenskim zvezdnikom in centrom Jazza, Rudyjem Gobertom. Dončić je bil spet mnenja, da imajo sodniki dvojna merila.

Med Dončićem in Gobertom je bilo na tekmi kar nekaj vroče krvi, Slovenec je pred odhodom na odmor ob polčasu prejel 13. tehnično napako sezone, potem ko je v Goberta vrgel žogo. Ta jo je Luki prepustil, potem ko ga je ustavil v igri 1 na 1.

Pred tem je Dončić večkrat v napadu iskal Goberta in ga silil v obrambo izven rakete ter čez njega zadel več metov za tri točke. Kasneje se je ob eni izmed podaj Francozu “prilepil” na hrbet in simuliral njegov prekršek.

Gobert je le malce premaknil levo roko, Dončić pa se je odzval, kot da ga je nasprotnik močno sunil pod rebra.

“Dobro se zaveda, da mu skušam onemogočiti njegov značilen ‘step-back’. Potem je prisiljen v prodiranje, izkoristiti skuša moje telo in se ustaviti, da izsili osebno napako. Zato moram ostati v ravnotežju ter ublažiti stik, predvsem pa ne smem nasesti in iti v skok. V takih primerih moram ostati na tleh,” je za ameriške medije o pripravi na Luko razlagal Gobert.

Ko so novinarji po tekmi o vročih duelih s Francozom vprašali Dončića, je ta z nasmeškom odgovoril: “Še en navaden dan na delovnem mestu!” Priznal je, da je z vložkom v drugem polčasu pretiraval: “Zdelo se mi je huje. Ko sem si ogledal posnetek, njegovo odrivanje res ni bilo tako grozno. Na klopi smo se s fanti dobro nasmejali.”

Dončić je spregovoril še o pomembnosti uvrstitve na četrto mesto ob koncu rednega dela: “Odkar sem tukaj, še nikdar nismo imeli prednosti domačega igrišča. Zato se tudi tako zelo trudimo priti na čim višja mesta. Je velika razlika, če si četrti ali peti.” Potrdil je, da ga bomo junija videli v reprezentančnem dresu, če ne bo imel težav s poškodbami.

Dejstvo je, da si je po sinočnjem obračunu verjetno marsikateri ljubitelj košarke zaželel, da se Utah in Dallas letos srečata v končnici. Vsaj enkrat se v tekoči sezoni bosta, in sicer 27. marca, ko bodo domačini jazzerji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!