Real končal klubsko sezono Prepeliča

Košarka 11. Jun 20218:39 > 9:19
Klemen Prepelič se je v španskem prvenstvu poslovil v polfinalu (Foto: Guliverimage)

Klemen Prepelič je z Valencio končal klubsko sezono. V polfinalu španskega prvenstva je bil na odločilni tretji tekmi boljši Real Madrid (80:77) in se prebil v finale. Drugega finalista bo določil obračun med Barcelono in Tenerifi.

Za Klemnom Prepeličem je dobra sezona z Valencio, s katero je letos nastopal na treh frontah. V Evroligi jim je kljub dobrim igram spomladi le zmaga zmanjkala do uvrstitve v končnico. Prle je bil v najelitnejšem klubskem tekmovanju v Evropi prvi strelec ekipe, v povprečju je na tekmo prispeval 12,1 točke.

Že v četrtfinalu španskega pokala jih je zaustavil Real, ki je bil njihov rabelj tudi v končnici državnega prvenstva. Valencia je sicer v četrtfinalu španskega prvenstva izločila Baskonijo, kjer igra Zoran Dragić.

Vrhunci tekme Real Madrid – Valencia

V polfinalu je Klemen proti ekipi, katere dres je nosil pred dvema sezonama, vpisal najprej štiri in nato dvakrat po 11 točk.

Na odločilni tretji tekmi je potnika v finale določil Usman Garuba, potem ko je dosegel koš pod osebno napako in Realu priboril odločilno prednost. Bil je tudi prvo ime tekme s 16 točkami in 14 skoki.

Prepelič se bo naslednji teden priključil slovenski reprezentanci, ki se pripravlja na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre, kjer bo Slovenija lovila premierni nastop.

Komentari

Vaš komentar