Kouter o prestopu, ki je poleti zatresel slovenski nogomet

Nogomet 13. Sep 20228:51 0 komentarjev
Foto: Jure Banfi

Nino Kouter je eno izmed najpogosteje omenjenih imen poletnega prestopnega roka v Prvi ligi Telemach. Nekdanji slovenski reprezentant je ob vrnitvi v domačo ligo presenetil in ob zanimanju Maribora ter ponudbi domače Mure za naslednji korak v svoji karieri izbral Celje. Na Fazanerijo pa se bo kljub temu kmalu vrnil ...

Drugi oktobrski konec tedna bodo Celjani v 12. krogu Prve lige Telemach odpotovali v Mursko Soboto. Kakšno bo takrat stanje na lestvici, lahko glede na spremenljivo formo in izjemno izenačenost ekip v slovenski elitni nogometni druščini zgolj ugibamo, v vsakem primeru pa bodo imeli domači navijači tokrat še razlog več, da goreče stiskajo pesti za svojo ekipo.

Na Fazanerijo se namreč vrača Nino Kouter. Navijači Mure so pričakovali, da bo ob vrnitvi iz tujine, ko je v Turčiji nosil dres Manise, 28-letnik znova izbral domače okolje. A nepričakovani preobrati so del nogometa in Kouter je danes nogometaš Celja. Tega pa v črno-belem taboru niso najbolje sprejeli.

Nino Kouter, eden od nosilcev prvaka Mure in reprezentant, je prestopil v Celje. FOTO: Jure Banfi

Puščice s Fazanerije

Spomnimo, ob vrnitvi Mirlinda Dakuja, ki še drugo sezono zapored na prekmurski ravnici igra kot posojen nogometaš Osijeka, je športni direktor Mure Denis Rajbar razmišljal takole: “V Mirlindovih mislih je bila vedno samo Mura. Za razliko od nekaterih, ki so še pred letom dni poljubljali grb, potem pa hitro pozabili na svoje obljube ter enostavno in brez težav podpisali za drugi klub, je Daku pokazal, kaj pomeni držati besedo.

Čontala: Ninu želim vse najboljše, a ne proti nam

V zadnji oddaji smo se po zmagi proti Kopru (2:1) pogovarjali tudi s trenerjem Mure Damirjem Čontalo. Slednji je bil v zadnjih tednih zaradi slabših rezultatov pod precejšnjim pritiskom, zato je bila zmaga črno-belih nad kanarčki izjemno pomembna tudi za njegovo nadaljnjo usodo. Se pa v pogovoru prekmurski strateg ni mogel izogniti niti mnenju o odločitvi Nina Koutra, da namesto Mure izbere Celje.

“Ne bi šel v podrobnosti. Z Ninom sva se slišala pred in po njegovem prestopu. Nobena skrivnost ni, da je bil v pogovorih z Muro. Ko se je odločil, sem mu zaželel vse najboljše in pri tem ostajam. Ampak seveda ne, ko bo igral proti nam,” z nasmehom na ustnicah odgovarja Damir Čontala.

To so seveda teme, o katerih v oddaji Pod prečko radi debatiramo, zato je Nino Kouter še enkrat pojasnil svojo odločitev: “Moram povedati, da se je dogajalo marsikaj. V prejšnjem klubu so se želeli znebiti tujcev in tako sem pristal nazaj v Sloveniji. V Celju so mi resno predstavili zgodbo in ambicije. S tem so me pritegnili in odločil sem se za Celje.”

Za zdaj mu gre v knežjem mestu odlično. Takoj je postal kapetan ekipe, ki je po slabšem uvodu v sezono nanizala nekaj odličnih rezultatov ter na lestvici Prve lige Telemach v hrbet gleda zgolj še Olimpiji. Celjane pred in po reprezentančnem premoru čakata tekmi z Domžalami in Radomljami, nato pa se grofje odpravljajo le nekaj kilometrov od rojstnega kraja Nina Koutra. V Murski Soboti ga zagotovo čaka “poseben” sprejem.

Nino Kouter o sprejemu, ki ga pričakuje v Murski Soboti:

“Ja, morda že res razmišljam o tem. Tega še nisem doživel, da bi tam igral kot gost. Ampak zdaj sem v Celju, osredotočen sem na Celje,” mirno odgovarja otrok Mure.

Celotna oddaja Pod prečko, v kateri smo gostili Nina Koutra in Svita Sešlarja

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!