Fantastičen evroligaški debi mladega Slovenca v dresu Reala

Evroliga 23. Dec 202122:50 > 24. Dec 2021 0:01 3 komentarji
Foto: Guliverimage

Zaradi koronavirusnih okužb močno oslabljeni košarkarji Reala Madrida so v 17. krogu Evrolige na domačem parketu premagali moskovski CSKA z 71:65. Pomembno vlogo je pri Špancih odigral tudi nadarjeni 17-letni Slovenec Urban Klavžar, ki je v svojem premiernem evroligaškem nastopu v 22 minutah dosegel 10 točk.

Za Madridčane zaradi okužb s koronavirusom ni nastopilo kar sedem članov moštva. Poleg nekdanjega slovenskega reprezentanta Anthonyja Randolpha  so manjkali še Adam Hanga, Guerschon Yabusele, Juan Nunez, Fabien Causeur, Vincent Poirier, Thomas Heurtel in tudi trener Pablo Laso.

Španski predstavnik je obračun odigral z vsega devetimi igralci, svojo priložnost pa je dočakal tudi nadarjeni slovenski košarkar Urban Klavžar. Sedemnajstletnik, ki se je španskemu velikanu pridružil pred tremi leti iz domžalskega Heliosa, je v svojem evroligaškem debiju priložnost pograbil z obema rokama in v 22 minutah dosegel 10 točk. Iz igre je metal 3/5, za tri točke 2/3, v svojo statistiko pa je pripel tudi skok. Od štirih prostih metov je zadel dva.

Vrhunci Urbana Klavžarja proti CSKA:

Najstnik gre tako po stopinjah svojega predhodnika in rojaka Luke Dončića, ki je sicer za kraljevi klub debitiral pri 16 letih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje