Četrta etapa v znamenju Švicarke, kolesarko zbil ekipni avto

Kolesarstvo 27. Jul 202217:27 > 18:40 0 komentarjev
Marlen Reusser. Foto: guliverimage

Razgibana četrta etapa ni spremenila skupnega vrstnega reda na premierni ženski Dirki po Franciji. Na današnji preizkušnji od Troyesa do Bar-sur-Auba v dolžini 126,8 km je bila najboljša Švicarka Marlen Reusser (SD Worx), prestižno rumeno majico je zadržala Nizozemka Marianne Vos (Jumbo Visma).

Del današnje etape je potekal med vinogradi in na prašnih makadamskih cestah, po številnih razburljivih in dramatičnih dogodkih pa je bila najbolj zadovoljna v cilju Marlen Reusser. Njeni najbližji zasledovalki, Francozinja Evita Muzic in Rusinja Alena Amialiusik, sta zaostali 1:24 minute.

Vrhunci 4. etape:

Med največjimi osmoljenkami je bila gotovo Španka Margarita Victoria Garcia, ki jo je približno 15 km pred ciljem z avtom podrl kar član njene spremljevalne ekipe UAE Team ADQ, kjer nastopa tudi Slovenka Eugenia Bujak

Vodilna Nizozemka ima v skupni razvrstitvi še naprej 16 sekund prednosti pred Italijanko Silvio Persico in Poljakinjo Katarzyno Niewiadoma.

Eugenia Bujak je na današnji etapi zasedla 80., Urška Žigart (BikeExchange-Jayco) pa 105. mesto (obe +14:10). Prva je v generalni razvrstitvi na 84. (+21:11), druga pa na 101. mestu (+25:57).

V četrtek bo na sporedu 175,6 km dolga ravninska etapa med krajema Bar-le-Duc in Saint-Die-des-Vosges.