Domžale lažje dihajo, Bravo padel na zadnje mesto

Nogomet 6. Avg 202219:44 0 komentarjev
Četa Simona Rožmana je na prvi medsebojni tekmi v Stožicah dvakrat vodila, na koncu pa ostala praznih rok. FOTO: Uroš Skaza.

Nogometaši Domžal so v 4. krogu Prve lige Telelemach v Ljubljani premagali Bravo z 1:0 (1:0).

Domžalčani so tekmo začeli napadalno, obrambi gostiteljev povzročali kar nekaj težav, a do 11. minute jim je manjkal nevarnejši zaključni strel. Takrat pa so si priborili žogo na levi strani igrišča, Benjamin Markuš je stekel v kazenski prostor, preigral Gašperja Trdina, nato pa pred golom našel Ivana Durdova. Ta je žogo sprejel s hrbtom obrnjen proti vratom, se zagradil, obrnil in jo mimo vratarja Matije Orbaniča poslal v mrežo.

Po doseženem golu so Domžalčani pobudo prepustili Ljubljančanom, nekajkrat še poskušali s streli od daleč, v tem elementu je bil aktiven Jošt Pišek, toda prave nevarnosti za vratarja Orbaniča do odmora ni bilo več, veliko dela pa ni imel niti domžalski vratar Ajdin Mulalič, njegovo edino resno posredovanje v prvem polčasu je bilo v sodnikovem dodatku, ko je z glavo streljal Ivan Šaranić.

Odločilni zadetek:

Hrvat je bil tudi ob koncu drugega polčasa, v katerem priložnosti ni bilo ne na eni ne na drugi strani, še najbližje zadetku, ko je poskusil s strelom z 18 metrov, toda Mulalić je bil na mestu.

Domžale bodo v naslednjem krogu gostile Maribor, Bravo pa bo gostoval v Celju.

Bravo – Domžale 0:1 (0:1)

Stadion Žak, gledalcev 300, sodniki: Obrenović, Kasapović, Brezovar.

Strelec: 0:1 Durdov (11.).

Bravo: Orbanič, Križan, Jakšić (od 26. Španring, od 46. Vodeb), Milić, Kavčič, Trontelj, Nsana (od 74. Puconja), Trdin (od 60. Kramarič), Kurtović, Šaranić, Štor (od 74. Maružin).

Domžale: Mulalić, Alić, Klemenčič, Đurić, Schoissengeyr, Ilenič, Husmani, Jo. Pišek (od 68. Ja. Pišek), Markuš, Durdov (od 82. Podlogar), Jakupović.

Rumen karton: Alić.
Rdeč karton: /

Potek srečanja v Šiški:

Konec tekme!

91. minuta: Bravo je lovil izenačenje. Spet je bil v glavni vlogi Šaranić, a je njegov poskus uspešno ukrotil Mulalić in ohranil minimalno prednost.

Strel Šaranića:

56. minuta: Domžalčani so imeli po prekršku na voljo prosti strel z zelo ugodnega položaja. Sprožil je Pišek, a zadel naročje Orbanića.

Poskus Piška:

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa!

47. minuta: V drugi minuti sodnikovega podaljška so imele svojo priložnost tudi Domžale. Po kotu je z glavo poskušal Markuš, z golove črte pa je izbijal Križan. Ostalo je pri 0:1.

46. minuta: Bravo je ob koncu prvega polčasa pritisnil na obrambo Domžal. Šaranič je v streljal z glavo, a je bil Mulalić na mestu.

28. minuta: Težave pri Bravu. Poškodoval se je branilec Jakšič, v igro je vstopil Mark Španring.

21. minuta: Strel proti vratom Domžal. Brez obotavljanja je poskusil Šaranić, a njegov strel ni zadel cilja. Trener Domžal Simon Rožman je okrcal svojo obrambo.

11. minuta: GOOOL! 0:1! Domžalčani vodijo v Šiški! V polno je zadel Ivan Durdov! Benjamin Markuš je odlično prodrl v kazenski prostor Brava in lepo našel Durdova. Hrvaški branilec se je lepo obrnil in zatresel domačo mrežo.

Zadetek Domžal:

Začetek tekme!

Začetni postavi v Spodnji Šiški:

Bravo: Orbanić, Jakšić, Kavčič, Križan, Kurtović, Milić, Simon, Trdin, Trontelj, Šaranić, Štor

Domžale: Mulalić, Alić, Durdov, Husmani, Ilenić, Jakupović, Klemenčič, Markus, Pišek, Schoissengeyr, Đurić

Pred tekmo:

Domžalčani pa še vedno lovijo prvo zmago, ki se jim je zaradi padca energije v zadnjih 20 minutah izmuznila proti Taboru. Če kdo, pa zna ravno Bravo kaznovati vsak padec ritma v igri nasprotnika.

V prvenstvu so Domžale na zadnjih treh tekmah Bravo vselej premagale brez prejetega zadetka. V tem nizu je kar štirikrat v polno meril Arnel Jakupović