Guardiola: Bernardo Silva je najboljši v Premier ligi

Nogomet 2. Dec 202111:00 > 12:50
Foto: Catherine Ivill/Getty Images

Nogometaši Manchester Cityja po včerajšnji zmagi v Birminghamu, kjer so z 2:1 ugnali Aston Villo, ostajajo v vodilni trojki angleške Premier lige. Strateg meščanov Pep Guardiola je po tekmi še posebej pohvalil Portugalca Bernarda Silva, ki se je podpisal pod fantastičen zadetek za vodstvo z 2:0.

Ob novinarskem vprašanju o tem, ali je glede na formo Bernardo Sliva med najboljšimi igralci v Premier ligi, je Pep Guardiola dejal: “On je najboljši. Bil je že pred dvema ali tremi sezonami. Zavrtite si še enkrat posnetke iz sezone, ko smo osvojili 98 točk in videli boste, da je bil že takrat na nivoju, na kakršnem je danes. Ima to posebno lastnost, da lahko z žogo stori karkoli hoče.”

Zadetek Silve:

Spomnimo, čeprav Guardiola zelo hvali Bernarda, je bil ta poleti blizu odhoda iz Etihada. Zelo resno se je govorilo predvsem o njegovi selitvi v madridski Atletico.

Manchester City je z deseto prvenstveno zmago ostal povsem v stiku z vodilnim Chelseajem, Španec na klopi meščanov pa je priznal, da je bilo gostovanje pri Aston Villi izjemno zahtevna naloga za njegovo ekipo. “Aston Villa je odlična ekipa in zmaga na takšni tekmi je za nas dokaz, da smo storili korak naprej. Začetek sezone je bil za nas zelo zahteven in zelo pomembno je, da ostajamo blizu vrhu.”

Komentari

Vaš komentar