“Izjava kapetana Olimpije je bila nepotrebna”

Nogomet 15. Nov 202221:19 9 komentarjev

Gosta 12. oddaje Pod prečko Miran Pavlin in Slaviša Stojanovića sta obsodila javni cinizem kapetana Olimpije Timija Maxa Elšnika po zmagi nad Domžalami (3:0). Govoril je o domnevni sodniški pomoči in molitvi, tako Pavlin kot Stojanović sta sta bila mnenja, da je bilo vse skupaj nepotrebno.

Olimpija je v Sportklubovem derbiju 17. kroga Prve Lige Telemach gladko, s 3:0, premagala Domžale ter le potrdila prvo mesto na lestvici in celo povečala prednost pred zasledovaci. Kapetan Olimpije Timi Max Elšnik je po novi zmagi stopil pred našo kamero in poskrbel za izjavo, ki so jo v oddaji Pod prečko izbrali za analizo.

“Mislim, da smo imeli veliko sreče in tudi sodniki so bili na naši strani. Zaradi tega imamo 43 točk. Vsak dan na treningih veliko molimo in nato končamo z velikim številom zmag. Morda naj to poskusijo še ostali,” je po tekmi za razmišljal kapetan zmajev ter se (ne)posredno odzval na izjavo Zlatka Zahovića, da so za uspešno zeleno sezono odgovorni odličen vratar in možje v črnem.

Kljub temu, da je bil posredno izzvan, je direktor reprezentanc (NZS) Miran Pavlin okrcal Elšnika, da je bila izjava nepotrebna. “Če pogledamo z nogometne oziroma klubske strani, izjava ni bila primerna. Besede so bile ironične, Domžalčani pa so bili na drugi strani jezni. Zagotovo so imeli občutek, da so bili oškodovani. Take izjave po tekmi zagotovo ne pripomorejo k umiritvi strasti. Za medije je takšna izjava dobrodošla, za nogomet ne, saj je on vzor, je član A-reprezentance,” je dejal Pavlin.

Foto: Uroš Skaza

Z njim se je strinjal tudi nekdanji selektor Slaviša Stojanović. “Si reprezentant in kapetan ekipe. Dostojanstvo mora biti vedno prisotno. In to tako ob zmagi kot porazu. To so zadeve, ki si jih je treba naučiti. Vse skupaj je bilo nepotrebno v takšni obliki. Če se ne motim, je le povzel besede trenerja. Prvenstvo je še dolgo. Ko bo konec, se povleče črto, si lahko privoščiš določenih izjav, a vse v skladu z nekimi normativi, ki ti jih narekuje nogometna igra. Obstaja nogometni bog, navadni bog. Dostojanstvo je tista glavna stvar, trenutek je bil zelo neprimeren,” je dejal uveljavljeni trener.