Guardiola okrcal Zinčenka: Štiri lovorike so utopija

Liga prvakov 15. Mar 202120:09 > 23:10
Michael Regan/Getty Images
Michael Regan/Getty Images

Menedžer Manchester Citya Pep Guardiola si ne želi, da bi njegovi igralci v tem trenutku, ko beležijo odlične rezultate in uspešno igrajo na vseh frontah z izjavami delovali preveč samozavestno.

Branilec Manchester Citya Oleksandr Zinčenko je v pogovoru z novinarji pred povratno tekmo lige prvakov proti Borussiji iz Monchengladbacha dejal, da v slačilnici Citya lahko opazi ogromno lačnih oči, ko se pogovarjajo o morebitnih štirih lovorikah v letošnji sezoni. Tak odgovor Pepu Guardioli ni bil všeč. Španec je Ukrajinca jezno pogledal in mu zameril, da govori o tem.

Leta 2019 je Manchester City postal prva angleška ekipa, ki je osvojila vse tri domače lovorike.

V tej sezoni bi v teoriji ta uspeh ponovili. V igri pa so tudi še za najdragocenejši pokal – pokal Lige prvakov.

Trenutno imajo v Premier ligi 14 točk prednosti pred drugouvrščenim Manchester Unitedom. Konec aprila jih čaka finale ligaškega pokala na Wembleyu proti Tottenhamu, v soboto pa polfinalna tekma FA pokala proti Evertonu.

Pred vsemi temi izzivi je v torek na sporedu še povratna tekma osmine finala lige prvakov proti Borussiji iz Monchengladbacha. Na dvoboju so meščani favoriti, prvo tekmo so dobili z 2:0.

“Oči lačne uspeha”

“V slačilnici vidim veliko lačnih oči. Rekel bi, da je to obdobje dveh mesecev najbolj pomembno v naši karieri,” je dejal Oleksandr Zinčenko in navedel primer Bayerna, ki je v zadnji sezoni osvojil vse kar se je osvojiti dalo ter tudi prevlado Barcelone, ko jo je vodil zdajšnji trener Citya.

Guardioli izjava Zinčenka ni bila všeč zato ga je hitro popravil:

“Starejši sem od Zinčenka. Imam več izkušenj in se ne strinjam z njim. Edino kar bi nas v tem trenutku moralo skrbeti je jutrišnja tekma proti Borussiji, ki jo želimo odigrati čimboljše ter se uvrstiti v naslednji krog,” je dejal Pep Guardiola.

Menedžer Citya je ponovil, kar je govoril tudi že v preteklih tednih in sicer, da se z ekipo pripravlja iz tekme v tekmo. Še posebej v tako tesnem urniku.

“Štiri lovorike so utopija. To se ni zgodilo še nikoli in mislim, da se ne bo nikoli. Trenutno razmišljamo samo o prihajajoči tekmi z Borussio. Nato je naslednji Everton in nato reprezentančni premor,” je poudaril Guardiola.

Manchester City v prejšnjih izdajah lige prvakov ni imel veliko uspeha. Odkar na klopi meščanov sedi Guardiola so jih izločili Liverpool, Monaco, Tottenham in Lyon.