Marko Šuler potrdil nov kadrovski rez

Foto: Jure Banfi

Slovenski nogometni prvoligaš Maribor je povlekel prve kadrovske poteze, potem ko je v Prvi ligi Telemach končal na tretjem mestu. Športni direktor kluba Marko Šuler je v pogovoru za oddajo Pod prečko potrdil, da odhajata Rok Kronaveter in Rok Sirk, za klubsko spletno stran pa je dodal, da odhajata tudi Altin Kryeziu in Rok Maher, ki je bil posojen Bistrici.

Kot je poudaril Šuler, pa bo ob odhodih tudi nekaj prihodov. “S tremi, štirimi igralci smo že v zaključni fazi dogovorov. Imen ne bi razkrival, saj vsa prvenstva še niso končana in je treba počakati na razplet. Spremembe so nujne, hočemo več, sezona, kot je za nami, se ne sme več zgoditi. Pripeljali bomo načrtne okrepitve, potrebujemo pa tudi ustrezen odziv zdajšnjega moštva. Fantje so sposobni več,” je med drugim dejal Šuler.

Kaj bo z Vipotnikom, Tolićem in Božićem?

Glede potencialnih odhodov prvega strelca lige Žana Vipotnika, prvega podajalca Marka Tolića in Marka Božića pa je dejal, da je pri vseh treh še prehitro za konkretnejše informacije.

“Trenutno stanje je nespremenjeno. Vipotnik je član Maribora s številnimi ponudbami, vendar prestop še ni izpeljan. Glede Tolića in Božića pa smo prav tako še v pogovorih. Želja, da ostaneta v Ljudskem vrtu, obstaja, ampak je dogovor odvisen od različnih okoliščin.”

Pogovor z Markom Šulerjem za oddajo Pod prečko: