Olimpija kljub vsem težavam za uvod odpravila Muro

Nogomet 17. Jul 202222:28 > 22:31 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Nogometaši ljubljanske Olimpije so kljub silnim logističnim težavam v zadnjih dneh, ko so se z veliko zamudo vrnili iz Luksemburga, kjer so si zagotovili napredovanje v drugi krog kvalifikacij za konferenčno ligo, v uvodnem krogu Prve lige Telemach z 2:0 premagali Muro. Gol za zmago je dosegel Đorđe Crnomarković, končni izid je v sodnikovem dodatku postavil Samuel Lopes Pedro. V vratih zmajev je blestel tudi Matevž Vidovšek. Poglejte si vrhunce vsega dogajanja v Stožicah.

Nogometaši klubov, ki sta med tednom uspešno preskočila oviri v uvodnem krogu kvalifikacij konferenčne lige (Ljubljančani so sicer zmagali šele po podaljšku), so se danes pomerili še v uvodnem krogu nove domače sezone. Na koncu so na praznem stadionu Stožice, saj gledalcev zaradi kazni domačemu klubu ni bilo, slavili zeleno-beli, ki so bolje izkoriščali svoje priložnosti.

V ljubljanskem klubu so sicer želeli prestaviti dvoboj, saj so imeli zaradi evropske tekme v Luksemburgu in dolgega potovanja malo časa za pripravo, vendar vodstvo tekmovanja ni ugodilo prošnji.

Morda so tudi zaradi utrujenosti domačih v prvi polovici prvega dela prevladovali gostje. Domači namreč v uvodnih 20 minutah niso bili nevarni, vratar Mure Matko Obradović praktično ni imel dela. Več pa na drugi strani Matevž Vidovšek. Mura je imela v peti minuti najprej priložnost po kotu, ko je meril Gregor Balažic, ter potem po novem kotu še eno Žige Kousa, žoga je končala prek gola.

V obdobju premoči so Muraši zapretili še po prostem strelu Martina Šrolerja, žoga pa je končala v živem zidu.

Foto: Aleš Fevžer

A v drugi polovici prvega dela so se prebudili tudi domači, že v prvi pravi akciji pa so bili zelo nevarni, ko je Mustafa Nukič sprejel natančno podajo Svita Sešlarja, a je njegov strel s šestih metrov ubranil Obradović.

Sledili so še trije poskusi Mure, najbolj nevaren pa je bil Mihael Klepač, ki je v 32. minuti s kakšnih 14 metrov meril tik ob vratnici, pa tudi Mirlindu Dakuju po strelu iz bližine dve minuti zatem ni zmanjkalo veliko. Na domači strani pa je pred koncem polčasa po desni prodrl Nukić, vendar je bil Obradović spet dovolj hiter.

Po odmoru dva gola Olimpije

Drugi del se je sicer začel z zadetkom Olimpije v 49. minuti, toda gol Svita Sešlarja ni obveljal, ker so bili domači na začetku akcije v prepovedanem položaju. A Mura ni več imela tako izrazite premoči kot v večjem delu prvega dela, prav tako pa ni izkoristila številnih prekinitev in kotov.

Zato pa so na drugi strani takšno akcijo bolj unovčili domači; v 73. minuti so imeli prosti strel, z desne strani je s kakšnih 20 metrov žogo pred vrata podal Mario Kvesić. V kazenskem prostoru pa je neodločnost Murinih branilcev izkoristil Đorđe Crnomarković in zadel z glavo.

Foto: Aleš Fevžer

V zadnjih 15 minutah so pobudo spet prevzeli gostje in bili vse nevarnejši, v 88. miniti pa tudi zelo blizu izenačenju, toda domači vratar je v isti akciji ubranil dva strela s šestih metrov, najprej je meril Daku, potem še Kai Cipot.

Česar ni zadela Mura, je nato Olimpija: že v sodnikovem dodatku je po protinapadu najprej meril Almedin Ziljkič, njegov poskus je Obradović še ubranil, odbitek pa je v mrežo pospravil novinec Samuel Pedro.

V naslednjem krogu bo Mura 24. julija gostila Domžale, isti dan bo ljubljanska zasedba gostovala pri CB24 Taboru Sežani.

Olimpija – Mura 2:0 (0:0)

Crnomarković 74., Pedro 94.

94. minuta: GOOOOL! 2:0! Ko je bilo vse že skoraj odločeno, je za zadnji žebelj v krsto Mure z golom na debiju poskrbel Samuel Lopes Robalo Pedro in postavil končnih 2:0!

Gol za 2:0:

88. minuta: Izjemna priložnost Mure je znova splavala po vodi! Prekmurci so imeli iz neposredne bližine kar tri strele zapored, prvi je bil blokiran, naslednja dva je s fantastičnima paradama obranil Vidovšek! Če ostane pri vodstvu Olimpije, bo 22-letni vratar eden junakov zmage.

Zapravljene priložnosti Mure:

74. minuta: GOOOOL, Olimpija vodi! Po odličnem predložku Kvesića s prostega strela je bil najvišji v osrčju kazenskega prostora Mure Crnomarković in zmaje popeljal v vodstvo!

Gol Crnomarkovića:

68. minuta: Lepa akcija Mure, a znova brez gola! Z desne je ostro žogo pred vrata poslal Bobičanec, zvito je s peto poskušal Kous, a ni dovolj dobro zadel žoge.

52. minuta: Kous je streljal z razdalje, a je bil domači vratar dobro postavljen.

48. minuta: Gol za Olimpijo, a znova prepovedan položaj. Prehitro je v protinapad stekel Kvesić.

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa! Kljub številnim priložnostim na obeh straneh za zdaj mreži mirujeta. Glavna akterja sta bila Klepač na strani gostov in Nukić pri domačih.

41. minuta: Nukić nastreljal Obradovića! Po dolgi podaji Sešlarja se je nekoliko z desne v priložnosti znašel Nukić in močno streljal, a meril naravnost v gostujočega vratarja.

Priložnost Nukića:

36. minuta: Atraktiven strel Dakuja! Napadalec Prekmurcev je poskušal s škarjicami, a nastreljal branilca, le kot za Muro, ki je vse nevarnejša.

31. minuta: Nova hitra akcija gostov! Po kombinaciji je do novega strela, tokrat znotraj kazenskega prostora, prišel Klepač in opazil desno vratnico Olimpije!

Priložnost Klepača:

29. minuta: Priložnost za Olimpijo! Nukić je začel akcijo, podal desno do Krefla in nato prišel do odbite žoge kakšnih 15 metrov od gola, a slabo streljal.

28. minuta: Velika priložnost za Muro! Klepač je preigraval skozi sredino in zlahka prišel do neoviranega strela na robu kazenskega prostora, a je žoga zletela mimo desne vratnice, Vidovšek je strel pospremil le s pogledom.

Strel Klepača:

25. minuta: Nukić se je znašel sam pred golom Mure, a meril naravnost v gostujočega vratarja. Stranski sodnik je dvignil zastavico, napadalec domačih je bil v tesnem prepovedanem položaju.

5. minuta: Priložnost za Muro! Balažic je prišel do strela v kazenskem prostoru in sprožil po tleh, a je bil Vidovšek na mestu.

Priložnost Balažica:

Začetek tekme!

Prazne tribune: Olimpija še zaradi kazni iz lanske sezone tokrat igra pred praznimi tribunami stadiona Stožice. Kazen je klub doletela zaradi divjanja navijačev, ki so po koncu zadnje domače tekme v lanski sezoni pritekli na zelenico. Sledili so neljubi dogodki, obračunavali so tudi s policijo.

Začetni postavi:

Olimpija: Vidovšek, Ratnik, Milović, Crnomarković, Krefl, Sešlar, Doffo, Pilj, Aldair, Kvesić, Nukič.

Mura: Obradović, Kuzmić, Balažic, K. Cpot, Beganović, Lorbek, T. Cipot, Šroler, Kous, Klepač, Daku.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!