Marijan Pušnik pripravljen na vrnitev

Nogomet 7. Feb 202221:30 > 23:58 0 komentarjev

V 9. oddaji Pod prečko sta se voditeljema Mihi Penku in Dejanu Obrezu v studiu pridružila Etien Velikonja in Marijan Pušnik. Oba gosta druži posebna vez - oba sta v svoji karieri delovala tako v Mariboru kot tudi pri Olimpiji.

Marijan Pušnik je nazadnje trenersko deloval pri velenjskem Rudarju, nato pa si je vzel malce premora. Vrsto let ga ni bilo doma. “Ne, da sem se zasitil, ampak rekel sem si, mora človek pri teh letih narediti tudi nekaj zase. V tem času sem vzljubil golf, a nogomet ostaja moja prva ljubezen. Še vedno spremljam tekme, se izobražujem, te volje nisem izgubil,” je poudaril 61-letni nogometni strokovnjak.

“Imel sem kar nekaj ponudb v tujini, toda ta nesrečni covid-19 je obrnil to nogometno sceno. Težko se je prebiti v tujino, po drugi strani pa se doma nisem kaj dosti trudil. Kot sem rekel, delal sem na sebi, zdaj pa sem spet dobil voljo, da se bom vključil, kjer se bo pač dalo,” je še dodal.

Velikonja rad prime tudi za teniški lopar

Drugi gost v 9. oddaji Pod prečko je bil napadalec Etien Velikonja, ki z Gorico kraljuje na vrhu 2. SNL. Ima pet točko več kot druguvrščeni Triglav.  Nekdanji slovenski reprezentant poleg nogometa zelo rad prime tudi za teniški lopar. “Zelo zanimivi so bili dvoboji z mojim nekdanjim trenerjem Iztokom Kavčičem. Tudi on je napredoval, zato lahko rečem, da so bili dvoboji zelo zanimivi,” je v smehu povedal napadalec Gorice.

Najljubše mu je bilo v Belgiji

Zdaj 33-letni Primorec je v svoji karieri vrsto let igral v tujini. V Walesu, na Portugalskem, v Belgiji … “V Belgiji, saj sem bil tam zelo uspešen in morda prva leto na Nizozemskem, nato pa se je zgodba na žalost končala s poškodbo. Gre za dve zelo urejeni državi, ki sta mi zelo ustrezali, tudi slog igre mi je bil pisan na kožo, zato imam na ti dve ligi najlepše spomine.”

Ibraimi, Kotnik, …

Preko video povezave se nam je v oddaji pridružil tudi Agim Ibraimi, nogometaš Dinama iz Tirane in nekdanji reprezentant Severne Makedonije, ki je prav tako v preteklosti nosil tako zeleno-beli kot tudi vijoličasti dres.

Pogovor v oddaji ni potekal le o derbiju, podrobno smo se dotaknili tudi dogajanja v ostalih klubih Prve lige Telemach, konec tedna nas namreč med drugim čaka tudi zelo zanimiv obračun Celja in Kopra. Iz Kopra se nam je javila tudi najnovejša okrepitev kanarčkov Andrej Kotnik, ki je svojim navijačem obljubil, da bodo s Koprom v drugi del sezono vstopili z zmago.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!