Cristiano Ronaldo postavlja nove nogometne mejnike

Nogomet 3. Dec 20217:55 > 8:17 0 komentarjev
Foto: Andrew Yates Sportimage SPI-1374-0078 via Guliverimages

Nov derbi, nov večer Cristiana Ronalda. Sloviti Portugalec je še enkrat več dokazal, da ima zelo rad tekme na največjih nogometnih odrih, na Old Traffordu je bil z dvema zadetkoma glavni junak zmage Manchester Uniteda proti Arsenalu (3:2). To sta bila že Cristianov 800. in 801. gol v nogometni karieri.

Z nadzemeljskim polnjenjem nasprotnikovih mrež je Cristiano Ronaldo že pred časom podrl vse rekorde. Prehitel je tudi slovitega Brazilca Peleja, ki je med letoma 1957 in 1977 dosegel 765 zadetkov, pri čemer je sicer ta številka zaradi ne najbolj natančnih podatkov vprašljiva.

Oba zadetka Cristiana Ronalda

Kar se tiče Ronalda, vsak njegov zadetek stoji kot pribit, pred največjim nogometnim rivalom te nogometne ere Lionelom Messijem, ima zdaj 47 zadetkov prednosti. Čeprav je star že 36 let, se predvsem zaradi njegove izjemne telesne pripravljenosti poraja vprašanje, ali bo nemara Portugalec celo presegel magično mejo 1000 zadetkov.

Ronaldo je sicer najboljši strelec v zgodovini reprezentančnega nogometa (115), še nekaj let pa velja za kralja Lige prvakov, saj je ob petih naslovih v tem tekmovanju dosegel kar 140 zadetkov. V letošnjem izboru za zlato žogo je končal na 6. mestu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!