Prosinečki o igranju golfa, Grabić o razprodaji ugleda

Nogomet 2. Maj. 202212:30 > 14:25
Delite:

Včerajšnji ljubljanski derbi med Olimpijo in Bravom na igrišču ni ponudil prav veliko presežkov. Če smo povsem pošteni, enega samega - fantastičen projektil Svita Sešlarja, ki je bil dovolj za zmago zmajev (1:0). Bolj zanimivo kot med je bilo po tekmi. O čem sta razmišljala Robert Prosinečki in Dejan Grabić?

Olimpija je bila na včerajšnji tekmi natanko toliko boljša od Brava, kot kaže končni rezultat (1:0). Zmaji so prevladovali v prvem polčasu, ko so po trenutku navdiha Svita Sešlarja tudi povedli.

Dober je bil tudi vstop v drugi polčas, a namesto drugega zadetka, ki bi prinesel odločitev o zmagovalcu, smo zaradi zapravljenih priložnosti zmajev gledali zanimivo končnico. Šiškarji so se prebudili in niso bili daleč od končnega uspeha, kar bi bila zanje v Stožicah tudi osvojena točka.

“Bravo je dobra, čvrsta ekipa, ki vsakemu nasprotniku povzroča težave. Odigrali smo odličen prvi polčas, potem pa nam je zmanjkal drugi zadetek. Rezultat jih je držal v igri in na koncu so bili nevarni. Morda smo se celo nekoliko ustrašili zmage, v ekipo se je naselila nervoza, podaje niso bile več tako natančne. A zadovoljni moramo biti s tremi točkami. Spet smo na tretjem mestu in čakamo obračune, ki sledijo,” je po obračunu razmišljal strateg zmajev Robert Prosinečki.

Robert Prosinečki po tekmi z Bravom

Grabić: Porušili smo vse, kar smo gradili šestnajst let

Če so bili v taboru Olimpije zadovoljni s tremi točkami, je bilo povsem drugače v zasedbi Brava. Šiškarji za “zunanje oko” niso odigrali tako zelo slabe tekme, a napake v prvem polčasu so pošteno razjezile Dejana Grabića. Po tekmi je trener Šiškarjev razmišljal celo o razprodaji ugleda in amaterski predstavi svoje ekipe.

“Prvi polčas lahko označim kot razprodajo ugleda Brava. Ob vsem garanju zadnjih šestnajst let, je to izpadlo amatersko in prevzemam odgovornost. V drugem polčasu smo bili že bolj podobni temu, kar želimo igrati. Verjeli smo vase, Olimpija je bila danes za nas rezultatsko zrela za kaj več. Sem zelo razočaran. Takšne razprodaje ugleda ne bo več. K sreči nasprotnik ni bil tako razpoložen, kot bi lahko bil. Vemo, kako igramo, vrniti se moramo k osnovam, Brez stoodstotne koncentracije in taktične discipline nimamo kaj iskati v tej ligi. Ko pa smo pravi, lahko premagamo vsakogar,” je bil po tekmi iskren Dejan Grabić, ki se že ozira proti prihajajoči tekmi z Mariborom.

Dejan Grabić po tekmi z Olimpijo

Kaj se dogaja z Almedinom Ziljkićem?

Kljub zmagi v taboru Olimpije ni popolnega miru pred zadnjimi tremi tekmami. No, resnici na ljubo, miru v zmajevem gnezdu pravzaprav nikoli ni. Tokrat je nemir v ekipo vnesel Almedin Ziljkić, ki je po tem, ko je celotno tekmo poizkušal z individualnimi akcijami, igrišče zapustil že v 62. minuti, ko ga je zamenjal Aljoša Matko. Ko smo predstavniki sedme sile na Ziljkićevo nezadovoljstvo ob menjavi opozorili stratega zmajev, je bil Robert Prosinečki popolnoma jasen.

To je njegov problem. Mi delamo kot ekipa. Če želiš biti individualist, greš igrati golf ali tenis. To je ekipa, živimo kot ekipa, samo tako lahko pridemo do rezultata in zmag.”

Toda kar je problem Ziljkića, je lahko hitro tudi problem Olimpije. Že po tekmi s Koprom je Prosinečki razmišljal o tem, da bi bilo povsem drugače, če bi Mustafa Nukić v eni izmed odločilnih akcij podal Ivanu Prtajinu, tokrat pa je poleg Ziljkića nekajkrat “na silo” sam poizkusil tudi Aldair. Uigranost napadalcev je trenutno največji izziv zeleno-belih, manjkajo zadetki Nukića in predvsem Prtajina, kar priznava tudi Prosinečki. Dejstvo je, da bi ob bolj učinkovitih napadalcih, Olimpija več iztržila tudi na najpomembnejših tekmah zadnjih tednov – proti Mariboru in Kopru.

Ivan Prtajin je na 14 tekmah v majici Olimpije dosegel samo 3 zadetke.

Ziljkić je imel dober razlog za “soliranje”

A v zaključku povzetka včerajšnjega dogajanja v Stožicah se še enkrat vrnimo na nogometaša, ki je včeraj Prosinečkemu povzročal sive lase. Po naših informacijah je bil Almedin Ziljkić včeraj pod drobnogledom tujih oglednikov, ki so dopotovali v Ljubljano in si ogledali mestni derbi. Spomnimo, v februarju naj bi 26-letnika kar Miralem Pijanić priporočal Bešiktašu, obstajal je tudi interes z Madžarske. Mladen Rudonja bo imel očitno v naslednjih dneh zelo veliko dela s pogovori o nadaljnji usodi dvakratnega reprezentanta Bosne in Hercegovine.

Almedin Zljkić je včeraj Roberta Prosinečkega spravil v slabo voljo.

Včeraj je bilo športnega direktorja zmajev po tekmi moč opaziti na sestankih v VIP prostorih največjega stadiona v državi. Morda pa je beseda tekla ravno o prihodnosti Almedina Zlijkića, ki mu pogodba z zmaji poteče po koncu prihodnje sezone. Poletje bo torej zagotovo podalo odgovor na vprašanja o prihodnosti Olimpijine 77-ice. Če podaljšanja pogodbe ne bo, se zagotovo obeta prodaja, zmaji bržkone ne bodo tvegali s tem, da enega svojih najboljših posameznikov čez leto dni iz kluba izpustijo brezplačno. 

Spomnimo, Ziljkića je v klub poleti pripeljal Milan Mandarić, mediji v Bosni in Hercegovini pa so poročali celo o tem, da bi z bonusi odškodnina Borcu iz Banja Luke lahko narasla celo na milijon evrov.

Komentari

Vaš komentar