Radomljani bodo še objokovali zapravljene priložnosti

Nogomet 16. Jul 202119:08 > 22:01
NK Bravo NK Radomlje
Nogometaše Radomelj v petek čaka gostovanje v Kidričevem.

Nogometaši ljubljanskega Brava in Kalcerja iz Radomelj so se v 1. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.

Enaintrideseto sezono prve lige sta odprla Bravo in Radomlje. Prvi je že stalnica v slovenski eliti, zanj je to namreč tretja zaporedna sezona, pri Kalcerju pa upajo in verjamejo, da se ne bo ponovil scenarij s prvih dveh obiskov prvoligaških zelenic, ko so obakrat zasedli zadnje mesto.

Obračun najboljših prijateljev, kot je pred tekmo dejal trener Brava Dejan Grabić in meril na trenerja Radomelj Roka Hanžiča, se je končal brez golov, pri čemer pa so boljši vtis pustili povratniki v prvo ligo. Ti so imeli dvakrat več strelov, tudi osem kotov (domači nobenega) in še najlepšo priložnost tekme. A vse to ni bilo dovolj za kaj več kot točko.

Fotogalerija s tekme v Spodnji Šiški:

NK Bravo NK Radomlje NK Bravo NK Radomlje
Radomljani so v Kidričevem vpisali prve tri točke v novi sezoni.
NK Bravo NK Radomlje NK Bravo NK Radomlje
Nogometaše Radomelj v petek čaka gostovanje v Kidričevem.
NK Bravo NK Radomlje NK Bravo NK Radomlje
NK Bravo NK Radomlje NK Bravo NK Radomlje
NK Bravo NK Radomlje NK Bravo NK Radomlje
Igor Vekić je bil junak Brava in nočna mora za Radomlje.

V prvem polčasu so na Žaku na nekoliko širši zelenici kot v prejšnjih letih več pokazali gosti. Ti so imeli precej več strelov, toda večina je bila premalo natančnih.

Omeniti velja poskus Žana Nikolića v 13. minuti, ko je po napaki domače obrambe prišel do strela v osrčju kazenskega prostora, a iztržil le kot. Isti igralec je streljal tudi v 34. minuti, ko je žogo po strelu z 20 metrov na koncu ukrotil Igor Vekić.

Na drugi strani je Bravo, ki se je sicer pred tekmo otepal vloge favorita, v napadu pokazal premalo – še najbolj nevaren je bil Loren Maružin v 22. minuti, ko je s 14 metrov malce z leve žogo poslal mimo nasprotnega stičišča prečke in vratnice -, tudi v obrambi pa je naredil nekaj napak, ki pa so ostale nekaznovane.

Najlepšo priložnost na tekmi je zapravil Pogačar:

Radomljani so odločneje začeli tudi drugi polčas, v 52. minuti je imel Luka Guček priložnost pred vrati, a na koncu z desne strani žogo poslal mimo vrat. V 56. minuti pa so vendarle spet zagrozili tudi domači, spet je streljal Maružin, znova pa je bil premalo natančen, takrat z desne strani.

Tudi Mitja Križan v 59. minuti ni bil dovolj natančen s prostega strela, v 72. minuti pa je nekaj sto gledalcev videlo dotlej najlepšo priložnost na tekmi, ko je sam pred Vekića prišel Andrej Pogačar, toda Bravov vratar je preprečil veselje gostom.

Pozneje sta imeli ekipi še nekaj polpriložnosti, a sta proti koncu bolj ali manj pazili na to, da ne naredita kakšne usodne napake. To se je tudi uresničilo, tako da sta se razšli z delitvijo plena.

Bravo bo v 2. krogu prihodnjo soboto gostil Aluminij, Radomlje pa bodo dan pozneje gostile Olimpijo.

Bravo : Kalcer Radomlje 0:0

Stadion Žak, sodniki: Glažar, Bensa, Skok.

Strelci: /.

Bravo: Vekić, Drkušić, Vodeb, Križan, Kavčič, G. Trdin (od 66. Kirm), Žinko, Španring, Maružin (od 90. Trontelj), Kramarič (od 83. Ogrinec), Kancilija (od 66. Memić).

Radomlje: Šugić, Rugašević, Mužek, Guček, Jazbec, Zabukovnik, Nuhanović, Primc, Pogačar (od 78. Kregar), Nikolić (od 70. Varga), Cerar (od 87. Ihbeisheh).

Rumeni kartoni: Kramarič, Kirm; Nuhanović.
Rdeči karton: /.

 

Potek srečanja v Spodnji Šiški:

KONEC TEKME! Bravo in Radomlje sta se razšla brez zadetkov.

90. minuta: Po lepem preigravanju rezervista Brava Amarja Memića je do strela prišel Sandi Ogrinec, a to je storil zelo slabo, da vse skupaj ni bilo niti blizu zadetka.

86. minuta: Saj ni res, pa je. Radomlje spet niso zadele. Po podaji Dario Rugaševića je žogo pred vrati spet zgrešil kapetan Cerar, žoga pa se je na koncu odkotalila le v golavt.

Video: Še ena v vrsti zapravljenih priložnosti gostov:

72. minuta: Izjemna obramba Vekića. Pred njim se je po podaji vratarja Šugića sam znašel Pogačar, a lepe priložnosti ni izkoristil. Vratarju Brava je tudi malce spodrsnilo, a vseeno je rešil domače pred zaostankom z 0:1. To je bila že njegova peta obramba na tekmi.

Vidoe: junak srečanja Vekić preprečil vodstvo gostov:

63. minuta: Nova priložnost Radomelj! Po strelu je bil za nekaj centimetrov prekratek kapetan Luka Cerar, ki bi lahko preusmeril žogo za hrbet Vekića. Zmanjkalo je nekaj centimetrov.

Video: Cerarju zmanjkalo nekaj centimetrov:

59. minuta: S prostega udarca je z velike razdalje poskušal Križan. Strel je bil soliden, dovolj močan, a za malce premalo natančen. A tudi, če bi žoga zavila v okvir vrat, se zdi, da je imel Šugić vse pod kontrolo.

Video: Poskus Križana:

58. minuta: Drugi rumeni karton na tekmi! Porumenel je tudi član Radomelj Nuhanović. V rumenih kartonih je zdaj 1:1.

55. minuta: Pritisk gostov ne popušča. Udaril je še Sandi Nuhanović, a njegov močan strel je šel prek vrat Vekićevih vrat.

52. minuta: Bravo trpi! Po podaji Primca je do strela prišel Luka Guček, a z zares lepega položaja ni ne streljal, ne podajal. Branilec se je lahko le prijel za glavo, ostalo je pri 0:0.

Video: Priložnost za Gučka:

47. minuta: Radomljani ne popuščajo. Po podaji s kota je z glavo zapretil Mark Zabukovnik, a k sreči domačih je bil malce premalo natančen. Vprašanje, kaj bi se zgodilo, če bi žoga šla v okvir vrat. Vekić bi bil skoraj zagotovo brez moči.

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA!

KONEC PRVEGA POLČASA!

34. minuta: Radomljani spet zapretili. Z roba kazenskega prostora je lepo sprožil Nikolić, a vratar domačih Vekić je bil pripravljen in brez težav ukrotil žogo. Ostalo je pri začetnih 0:0.

Video: nov poskus Nikoliča:

24. minuta: Po podaji s kota je gostje iz Radomelj prišlo do novega strela, poskušal je Gal Primc, a vratar Igor Vekić se ni dal in žogo suvereno ujel.

Video: Strel Primca:

23. minuta: Tudi domači so zapretili. Po podaji Kramariča je do strela prišel Loren Maružin. Hrvat je lepo meril v zgornji levi kot vratarja Davida Šugića, a bil je premalo natančen. Žoga je za nekaj centimetrov preletela prečko.

Video: Priložnost Maružina:

19. minuta: Prvi rumen karton na tekmi! Po udarcu je glavni sodnik Roman Glažar rumeno opozorilo pokazal Martinu Kramariču.

13.minuta: Kakšna priložnost za goste! Po napaki domače obrambe je do priložnosti prišel Žan Nikolič, a njegov strel so v zadnjem trenutku blokirali domači branilci. Veliko sreče za Bravo, Grabić je le odkimal z glavo.

Video: Priložnost za Radomlje:

10. minuta: Na začetku tekme v Ljubljani nismo videli še ni konkretnega. Ne eden ne drugi si ni priigral še nobene nevarne akcije.

ZAČETEK TEKME!

Začetni postavi v Šiški:

 

Komentari

Vaš komentar