Riera brez simpatij do Maribora: Naš glavni tekmec je Koper

Nogomet 28. Okt 202212:46
foto: SK

Pred Olimpijo je nova pomembna tekma. V tem trenutku celo najpomembnejša, če pogledamo na lestvico, saj se bo v nedeljo v Stožicah v sklopu 15. kroga Lige Telemach mudil drugouvrščeni Koper.

Tako zmaji kot kanarčki so v preteklem krogu remizirali. Olimpija je ostala brez zmage v Novi Gorici, Koprčani pa v ponedeljek spodrsljaja Olimpije niso izkoristili in tudi sami le remizirali proti Radomljam (2:2).

“Nogomet je pač tak, vse ekipe izgubljajo točke, vse ekipe prejemajo zadetke. Prvenstvo je dolgo, traja devet mesecev. Liga je kot dihanje, traja iz dneva v dan in to je tisto, na kar moramo bit osredotočeni. Kljub točki smo zadržali prednost pred konkurenco, kar je najpomembnejše. Osredotočeni smo le na sebe in svoje tekme,” je uvodoma povedal trener Olimpije Albert Riera.

Pomembna tekma tudi iz psihološkega vidika

Olimpija ima pred nedeljskim obračunom (15.00, prenos tekme na SK1) pred Koprom sedem točk prednosti, kanarčkom pa lahko v primeru zmage pobegnejo že na 10 točk.

Svit Sešlar je bil junak tekme na Bonifiki. FOTO: Jure Banfi.

“Pred nami je pomembna tekma, prvi bo igral z drugim na lestvici. V tem primeru bo tekma vredna še več kot tri točke, saj bo ekipa, ki to tekmo zmaga na boljšem tudi s psihološkega vidika,” je se je tekme s Koprom še dotaknil španski trener.

Koper in Olimpija sta se v tej sezoni že pomerila. Na Bonifiki je bilo 2:0 v prid zmajev. Oba zadetka je dosegel odlični Svit Sešlar.

O čem je še govoril Albert Riera:

O remiju proti Gorici in analizi po tekmi, Olimpija prvič v sezoni ni dosegla zadetka:

Tekma je bila zelo lahka za analizo. Povedal vam bom zakaj. Ni bil naš dan v napadu. Imeli smo 15 strelov, le dva v okvir vrat Gorice. In to je bil naš glavni problem. Ne bom se pritoževal, pride tudi tak dan. Verjamem, če bi to tekmo dobili, bi se pogovarjali o načinu igre, a kot sem rekel, pride tudi tak dan. Rezultat je posledica načina igra. Mogoče smo kdaj zmagali, pa si to nismo zaslužili. Takrat ne moreš biti zadovoljen, proti Gorici pa nismo igrali slabo, a kot veste imam rad številke. Ko imaš 15 strelov in le dva v okvir, ni veliko možnosti za zadetek. Smisel nogometa pa so zadetki. A kot sem rekel, fantom nimam česa očitati, igrali smo tako, kot smo si želeli, a ni bil naš dan.

O potezi Matevža Vidovška, o katerem se je toliko govorilo tudi v začetku tega tedna:

Kot sem že pred kratkim povedal. Pustimo sodnikom, naj opravljajo svoje delo. Zato o sodnikih ne bom več govoril, naj opravljajo svoje delo. Delajo napake, tako kot vsi, jaz, vi, … Ne vem, kako je bilo v tem primeru, nisem sodnik, sam se osredotočam na druge stvari, zato vam svojega mnenja o sodniški odločitvi ne morem dati.

Šlo je za reakcijo in to je to, mogoče čez 20 let, ko bo zaključil kariero, bo Vidovšek rekel, hvala trener za to lekcijo. Nekaj sem se naučil iz tega. Mora se, je še mlad. To se mu je prvič zgodilo, upajmo, da tudi zadnjič.

Tudi Damir Skomina je Pod prečko govoril o domnevnem prekršku Vidovška:

O tem, ali je Koper trenutno glavni konkurent za naslov:

V trem trenutku vsekakor. So drugi, najbližje nam. Kot sem že rekel, gre za pomembno tekmo, prvi proti drugegmu, trenutno so nam najbližje, a nogomet se spreminja iz tedna v teden.

Zoran Zeljković. trener Kopra. FOTO: Uroš Skaza.

O tem, kaj bo morala paziti Olimpija na tekmi proti Kopru:

Na veliko stvari. So ekipa, ki igra vsaj s tremi napadalnimi igralci. So zvesti svoji filozofiji, veliko ne spreminjajo in se jo držijo. Dobro jim gre, imajo rezultate, gre za dobro ekipo, a mi vemo, kako igrajo. Tako kot mi imajo tudi oni šibke točke, moramo jih najti, med tekmo pa bomo videli, če jih lahko dobimo na levi nogi.

O tem, za koga bodo navijali na štajerskem derbiju med Mariborom in Celjem:

Naš glavni rival je v tem trenutku Koper, je drugi na lestvici. Razmišljamo le o njih, ostale ekipe pa morajo delati svoj posel, to je njihova stvar in ne naša. Imamo veliko svojih težav, zato se nimamo časa ukvarjati z ostalimi.

O stanju v ekipi pred tekmo s Koprom:

Moram potrkati, vsi so na voljo, kar veseli še bolj, vsi imajo veliko željo po igranju, kar je le pozitivno.

FOTO: Uroš Skaza.

O tem, kako vidi hudo krizo Maribora in če ima zanj kakšno vzpodbudno besedo. Vsi so namreč menijo, da za popularnost slovenske lige potrebuješ tako močno Olimpijo kot močen Maribor:

Ne vem, kaj naj rečem, tukaj sem prvo leto. Maribor je klub z bogato zgodovino. Poglejte si njegove rezultate v zadnjih letih. Bili so prvi, drugi, prvi drugi, … Do Maribora moraš imeti spoštovanje, vemo, kaj pomeni ta klub v Sloveniji. V zadnjih desetih letih so bili šestkrat prvaki. To veliko pove, a nogomet se igra za danes, kaj je bilo, ni pomembno. To velja tudi za igralce in trenerje, ne moreš živeti v preteklosti, lahko, a to ni dobro za nobenega. Ljudje te ocenjujejo po trenutnih rezultatih. Vse se lahko spremeni že v 14 dneh. Če trener ne dosega, kar bi moral, lahko hitro izgubi službo, enako velja za nogometaše, če ni dovolj dober, se preseli na klop. Maribor spoštujemo, šest naslovov v zadnjih desetih letih ni šala. Olimpija je bila v zadnjih treh sezonah trikrat tretja, v tej sezoni pa verjamemo, da je to naše leto.

Maribor za vodilni Olimpijo zaostaja že za skoraj nepredstavljivih 17 točk. FOTO: Jure Banfi.

Podvprašanje: torej nobenih simpatij do Maribora, ki zaostaja že 17 točk in zdi se, da tone vse nižje?

Ne gre za sočustvovanje z njimi ali ne, kot sem rekel, imamo svoje težave, naš fokus je na nas samih in ne pri nasprotnikih. Kot sem rekel, zaslužijo si spoštovanje za vse, kar so naredili, a nogomet se igra za danes. So v drugačnem položaju, a ne moreš pozabiti tega, kar so osvojili v preteklosti.

Komentari

Vaš komentar