Dočakali smo daleč najvišji slovenski prestop poletja

Nogomet 14. Jul 202221:29 > 21:36
Jaka Bijol se je iz Moskve preselil v Videm.

Jaka Bijol je postal nov nogometaš italijanskega prvoligaša Udineseja, s katerim je podpisal dolgoročno, petletno pogodbo. Videmčani so moskovskemu CSKA za 23-letnega slovenskega reprezentančnega branilca odšteli štiri milijone evrov.

Nov klub ima še en slovenski reprezentant. Jaka Bijol se je podpisal pod do zdaj z naskokom najvišji slovenski nogometni prestop letošnjega poletja, Udinese bo zanj plačal zajetno odškodnino, v Vidmu pa se bo pridružil še enemu slovenskemu reprezentantu, ki je tja prišel pred tedni. Vezistu Sandiju Lovriću, ki se je v Udinese preselil iz švicarskega Lugana brez odškodnine.

Bijol, ki je zbral 31 nastopov v dresu članske reprezentance Slovenije, je po portugalskem napadalcu Betu, za katerega so odšteli sedem milijonov evrov, tudi druga najdražja okrepitev Videmčanov v letošnjem poletnem prestopnem roku.

Udinese, ki je že vrsto let stabilen italijanski prvoligaš, je prejšnjo sezono končal na 12. mestu prvenstvene lestvice, s klopi pa ga vodi 48-letni Italijan Adrea Sottil, ki je v klub prišel letos poleti iz druge italijanske lige, v kateri je Ascoli popeljal do play-offa za uvrstitev med elito.

Bijol CSKA, h kateremu je za 400 tisoč evrov iz velenjskega Rudarja prišel leta 2018, zapušča po 96 nastopih in sedmih golih, z Moskovčani pa je nastopal tudi v ligi prvakov in osvojil eno lovoriko. Leta 2019 se je s soigralci veselil ruskega superpokala.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje