Ste se spraševali, kje je nekdanji zmaj?

Nogomet 22. Sep 202117:13 0 komentarjev
Lupeta je največ časa v Sloveniji preživel pri Olimpiji.

Nekdanji član Celja in Olimpije Jucie Lupeta je z novim klubom Botosani izpadel v šestnajstini finala romunskega pokala. Le teden dni po odhodu se je pomeril z nekdanjim klubom, Argesom, in po enajstmetrovkah izpadel.

Robustni portugalski napadalec Joaquim Manuel Welo Lupeta je od leta 2017 do leta 2020 nastopal na slovenskih zelenicah, najprej je igral za klub iz knežjega mesta, nato pa se je poleti 2018 preselil v slovensko prestolnico. V Prvi ligi je zbral 79 nastopov, dosegel 15 golov in dodal 5 podaj. Novembra lani ga je pot vodila iz Slovenije.

28-letnik je okrepil izraelskega prvoligaša Petah Tikvo, a se ob Sredozemskem morju ni naigral. V desetih tekmah se ni vpisal v statistiko, takoj ob začetku poletnega prestopnega roka pa se je podal v Romunijo. Preselil se je k Argesu, a tudi pri dvakratnih romunskih prvakih ni navdušil. Po le petih tekmah je spet menjal delodajalca, točno pred tednom dni je okrepil Botosani.

In usoda je hotela, da je proti nekdanjemu klubu zaigral že na svoji premieri. Botosani se je namreč v šestnajstini romunskega pokala meril prav z Argesom, Lupeta pa je v igro vstopil v 67. minuti. Le deset minut kasneje je zapravil lepo priložnost, da bi gostje povedli.

Prihod Lupete v igro in njegova priložnost za zadetek:

Ker je rezultat po 90 minutah ostal 0:0, sta se ekipi pomerili v podaljšku, nato so sledile še enajstmetrovke. V njih so nogometaši Botosanija zapravili dva strela z bele točke in napredovanja v naslednji krog se je na koncu veselil Arges.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!