V hudih navijaških izgredih v Mehiki neuradno več mrtvih

Nogomet 6. Mar 20228:29 > 9:57 0 komentarjev
Foto: Sergio Gonzalez/AP/Guliverimage

Na sobotni tekmi devetega kroga prve mehiške nogometne lige med moštvoma Queretara in Atlasa je prišlo do hudih navijaških izgredov, v katerih je bilo poškodovanih več oseb. Po neuradnih podatkih naj bi prišlo tudi do smrtnih žrtev.

Dvoboj je bil prekinjen v 62. minuti, ko so na tribunah izbruhnili številni pretepi. Kot poroča ABC news, so varnostiniki zaradi tega odprli dostop na igrišče, s čimer so drugim navijačem, med katerimi so bile tudi ženske in otroci, pomagali zbežati pred nasilneži.

Gostujoči nogometaši Atlasa so se zaradi izgredov hitro napotili v slačilnico, podobno so storili tudi nekateri nogometaši domačega moštva, spet drugi – med njimi tudi urugvajski vratar Queretara Washington Aguerre – pa so se trudili pomiriti strasti svojih podpornikov.

Po nekaj minutah so se izgredi preselili na zelenico, številni navijači pa so bili opremljeni z verigami in celo noži.

“Zaenkrat še ni poročil o mrtvih. Poškodovanih je vsaj 22 oseb, devet so jih prepeljali v bolnišnico, dve osebi sta v kritičnem stanju,” je sporočila agencija za civilno varnost. Španski športni dnevnik Marca sicer poroča, da naj bi življenje v pretepih izgubilo kar 17 oseb.

Nasilje na tekmi je že obsodilo vodstvo mehiške lige, njen predsednik Mikel Arriola pa je že potrdil, da se tekma, ki so jo z 1:0 dobivali gosti, v nedeljo ne bo odigrala do konca. Arriola je sicer za nasilje okrivil premajhno število varnostnikov na stadionu in že napovedal ostre sankcije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!