Zahović v odgovoru Rieri opozarja na pristranskost sodnikov

Nogomet 2. Mar 202319:006 komentarjev
Foto: Uroš Skaza

V ponedeljkovi oddaji Pod prečko smo znova gostili najuspešnejšega slovenskega športnega direktorja Zlatka Zahovića. Slednji je pred dnevi nogometno javnost razburkal z izjavo za časnik EkipaSN, v kateri je zatrdil, da bi bil na VAR lestvici, na kateri bi bile upoštevane sodniške napake, Olimpija za Mariborom. Zahoviću je v pogovoru za našo oddajo odgovoril Albert Riera, eden najboljših slovenskih nogometašev vseh časov pa mu je hitro vrnil žogico.

Na vrhu prvenstvene lestvice Prve lige Telemach je trenutno velik razkorak med prvim in drugim. Vodilna Olimpija ima kar štirinajst točk prednosti pred Mariborom, ki pa je dobil zadnji večni derbi. Po njem je trener zmajev Albert Riera veliko razmišljal o napaki sistema VAR, zaradi katere je njegova ekipa izgubila tekmo, na drugi strani pa mu je v svojem slogu odgovoril Zlatko Zahović, ki je prepričan, da Olimpija na VAR lestvici, na kateri bi se upoštevale sodniške napake, ne bi bila na prvem mestu.

Albert Riera je že nekaj časa osrednji akter večine nogometnih debat v Sloveniji. Foto: Uroš Skaza

Edina uradno priznana napaka je bila v škodo Olimpije

V pogovoru za oddajo Pod prečko mu Riera odgovarja: “To je njegovo mnenje. Spoštujem različna mnenja. Ne vem pa, kdo ima prav, to je pač mnenje. Seveda se s tem ne strinjam. Edina uradna izjava zveze je bila o napaki, ki je bila v našo škodo. To je dejstvo, to je realnost. To nas je stalo morda treh točk in zato si želim, da ponovimo tekmo. To je bila edina situacija, v kateri je VAR priznal napako. Ostale? Morali bi analizirati vsako posebej,” poudarja trener zmajev.

In dodaja.

“Kot je rekel Damir (Krznar, trener Maribora, op. a.), zelo inteligentna oseba in trener, morda ti bodo na eni tekmi nekaj dali, na drugi pa te bodo kaznovali. Na koncu sezone, ko se odigra 36 tekem, pa je nemogoče, da bi te odločitve, ki so enkrat v tvojo korist, drugič v korist nasprotnika, odločile prvaka. Tako, da je težko govoriti o eni sami odločitvi. Realnost pa je takšna, da je bila edina odločitev, kjer je bila napaka uradno priznana, v našo škodo.”

Zahović brez dlake na jeziku o sodniški pomoči Olimpiji

A seveda je razmisleku Alberta Riere hitro odgovoril tudi Zlatko Zahović. Nekdanji športni direktor Maribora je prepričan, da so za dominacijo sodnikov v tej sezoni v veliki meri “zaslužni” sodniki.

“Mislim, da se, ko ugasnejo luči, vsi strinjamo glede tega. Ampak tisti, ki jih javno pove, ima tarčo na svojem hrbtu. Olimpija je v prvem delu sezone dobila neverjetne stvari in to, kar zdaj dogaja Kopru, bi se dogajalo njim. Tu niso pod vprašanjem samo tri točke, zaradi tega moraš menjati ekipo, ki izgubi na samozavesti … Točno to, kar se dogaja Kopru. To je mnenje celotne nogometne javnosti, ampak jaz to povem na glas, drugi pa to malce zavijejo v celofan,” je v oddaji Pod prečko poudaril Zlatko Zahović.

#related-news_0

Komentari

Vaš komentar