Znana je usoda Matka Obradovića

Nogomet 20. Okt 202210:40
Matko Obradović. FOTO: Guliverimages.

Vratar Matko Obradović je sporazumno prekinil pogodbo z Muro, so zapisali na klubski spletni strani. Hrvaški vratar se po dobrih štirih letih poslavlja od Fazanerije.

Obradović, ki se je v Fazanerijo preselil v poletnem prestopnem roku leta 2018, je sporazumno prekinil pogodbo, ki bi se mu sicer iztekla poleti leta 2025. Hrvaški čuvaj mreže se je veselil pokalne lovorike, naslova prvaka in zaigral v skupinskem delu Konferenčne lige. V štirih letih, ki jih je preživel v Murski Soboti, je bil dvakrat izbran v najboljšo enajsterico leta po izboru SPINS, za črno-bele je v vseh tekmovanjih skupno zbral 141 nastopov.

“Matku Obradoviću smo hvaležni za vse kar je prispeval Muri  v zgodovinsko najbolj uspešnem obdobju kluba. Tako kot je Mura njemu dala ogromno, je tudi on Muri vrnil z obrambami in bil zraven pri vseh največjih uspehih kluba, torej pri osvojitvi pokala, naslovu državnih prvakov in nastopu v skupinskem delu Konferenčne lige. Danes se naša skupna pot sporazumno končuje, Matko bo zagotovo ostal zapisan v zlato zgodovino Mure. Hkrati mu v nadaljevanju kariere želimo veliko uspeha,” se je hrvaškemu vratarju zahvalil predsednik Mure Robert Kuzmič.

Vrhunci tekme med Muro in Olimpijo:

Po tekmi z Olimpijo ni bil več v ekipi

31-letni vratar je v sezono vstopil kot prvi vratar. Zbral je 14 nastopov, nazadnje pa je branil na tekmi proti Olimpiji, ko je Mura že vodila z 2:0. Zmaji so tekmo obrnili sebi v prid in slavili s 3:2. Po tekmi je domnevno počilo, dej spora pa je bil tudi Obradović. Po daljšem razmisleku je padla odločitev, da skupna pot ni več možna.

“Mura bo za vedno ostala zapisana v mojem srcu. Skupaj smo spisali največje dosežke v zgodovini kluba, osvojili dve lovoriki in igrali v Evropi. Na vse kar sem dosegel z Muro sem izjemno ponosen. Vsaka zgodba se enkrat konča, naša se končuje danes. Vesel sem, da smo se na koncu uspeli pogovoriti kot gospodje in se poslovili na način kot se spodobi. Muri bom večno hvaležen za vse, kar je storila zame,” je po prekinitvi pogodbe povedal še Obradović.

Komentari

Vaš komentar