Obračun Juvanove in Zidanškove padel v Atlantik

Tenis 18. Okt 202120:19 > 19. Okt 2021 11:45 2 komentarja
Tamara Zidanšek in Kaja Juvan. Foto: Guliverimage

Slovenski predstavnici na WTA turnirju serije 250 na Tenerifu sta danes odigrali tekmi 1. kroga glavnega tekmovanja ter obe izgubili. Tamaro Zidanšek je presenetila Romunka, Jaqueline Adino Cristian, Kaja Juvan pa ni bila kos Slovakinji Anni Karolini Schmiedlovi. S tem je v vodo padel slovenski obračun Zidanšek - Juvan v 2. krogu.

Juvanovi Schmiedlove ni uspelo premagati še v tretjem poskusu, potem ko ji niti lani v Carigradu in letos v Cluju ni bila dorasla.

Oba predhodna poraza je proti Slovakinji vpisala na pesku, tokrat ji je na betonski podlagi z nekoliko bolj agresivno igro in predvsem silovitimi napadi ob vzdolžnima črtama vendarle povzročila nekaj več težav ter bila blizu temu, da še na tretjem zaporednem WTA tekmovanju napreduje vsaj čez prvo oviro, kot v Portorožu oziroma Nur Sultanu.

Kaja je prvi niz dobila s 6:4, v drugem osvojila le osem točk na lasten začetni udarec in ga izgubila 1:6. V odločilnem delu srečanja je Ljubljančanka z “brejkom” povedla 3:1, potem pa tekmici dovolila kar štiri zaporedne igre in nasprotnica je tekmo mirno pripeljala do konca.

Dvoboj je trajal slabi dve uri in pol. Do konca sezone Kajo čakata še nastopa na dveh dvoranskih turnirjih s trdo podlago v Cluju in  Linzu.

Slabe volje bo tudi prvi slovenski lopar, Tamara Zidanšek, ki je proti 108. igralki sveta iz Romunije po uri in 40 minutah sicer uspela izenačiti na 1-1 v nizih, potem pa popolnoma popustila. V tretjem delu srečanja je z zelo malo vloženega truda osvojila zgolj častno igro in se poslovila od tekmovanja z izidom  5:7, 6:4, 1:6.

Slovenija tako na Kanarskih otokih ostaja le še z eno predstavnico. Koprčanka Andreja Klepač je skupaj s Hrvatico Darijo Jurak med dvojicami v vlogi prve nosilke.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje