Ameriška zvezdnica previsoka ovira za Emo Kozin

Ostali športi - video 5. Feb 202223:16 > 06. Feb 2022 8:52 0 komentarjev
Američanka Claressa Shields je obdržala naslove svetovne prvakinje po verzijah WBC, WBA, IBF in The Ring Magazine, Emi Kozin pa je odvzela še pas organizacije WBF. Foto: Reuters/Andrew Couldridge

Slovenska boksarka Emo Kozin je v Cardiffu izzvala veliko Claressa Shields in njene pasove v srednji kategoriji, a ostala praznih rok. Američanka je bila previsoka ovira in 23-letni Slovenki prizadejala prvi poraz v karieri.

Ema Kozin je v dvoboj proti favorizirani Američanki vstopila brez strahu in prvih treh rundah brez težav “požirala” udarce dvakratne olimpijske prvakinje, nato pa je Shieldsova pospešila in v četrti rundi pokazala, po kaj je prišla v Wales. Udarci so si sledili drug za drugim, slovenska šampionka je bila nekajkrat v resnih težavah, a zdržala na nogah in hrabro prišla do konca dvoboja.

Sodniki niso imeli težkega dela, soglasno so zmago dodelili ameriški boksarski, ki je prišla še 12. zmage v karieri in brez težav ubranila pasove po verziji WBC, IBJ in WBA, slovenska tekmovalka pa je na 23 obračunu doživela svoj prvi poraz. Kljub prvi ničli je dokazala, da je lahko resna ovira tudi najboljšim na svetu, nenazadnje šteje komaj 23 let in je pred njo zagotovo še lepa boksarska kariera.

Američanka zadovoljna s predstavo, Britanka niti malo

“Želeli smo iti mirno v dvoboj, brez panike ter jo načeti z udarci v telo. Mislim, da je bilo nekaj trenutkov, ko bi moral sodnik ustaviti dvoboj. Dajem si oceno -A,” je po suvereni zmagi povedala 26-letna Američanka, ki se bo najverjetneje na naslednji borbi udarila z Britanko Savannah Marshall.

Savannah ni bila navdušena nad predstavo zmagovalke. “Če se boš tako boksala proti meni, bom s tabo pometla tla,” ji je zabrusila Britanka, Shieldsova pa je ni ostala dolžna.

Marshallova je edina, ki je v karieri, sicer še v amaterski konkurenci, premagala Američanko, zato je njuno rivalstvo še toliko bolj zanimivo. Če pride do tega dvoboja, bo pokalo, o tem ni prav nobenega dvoma.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!