Jasno sporočilo kapetana ACH Volleyja

Odbojka 1. Okt 202116:46 > 20:53
Jan Pokeršnik odhaja v Romunijo. Foto: Aleš Fevžer

Po slabi lanski sezoni je pri ACH Volleyju zavel svež veter. Zamenjalo se je ogromno igralcev, ima tudi novega trenerja, na katerim je navdušen tudi novi kapetan ekipe Jan Pokeršnik.

“V tej sezoni bomo spet videli tisti ACH Volley, ki ga bo z veseljem gledati. Zdi se mi, da bo precej manj slabe bolje kot v preteklosti. Tudi trener me je pozitivno presenetil. Je pozitivna oseba, igralci imamo proste roke, zato se lahko veliko bolj osredotočamo na samo igro kot pa na kaj drugega. Prepričan sem, da nas čaka pozitivna sezona, če bomo le zdravi in se kolikor toliko izognili poškodbam,” pred začetkom sezone pravi kapetan ACH Volleyja Jan Pokeršnik.

Poki o kapetanski vlogi:

Lani marsikaj ni “štimalo”

V pretekli sezoni se je v ACH Volley vrnil Gregor Ropret, ekipo je okrepil tudi odbojkarska zvezdnik Mitar Djurić, v ekipi je ostal tudi Božidar Vučićević. “Ekipa je bila imensko res odmevna, a trener je imel kar veliko na hrbtu, da je te fante povezal v celoto. Vse skupaj se ni izšlo po željah, čeprav nismo bili daleč. Če bi nam uspelo, bi bilo vsi mirni, tako pa je malce drugače,” se je nazaj ozrl Poki in priznal, da marsikaj ni “štimalo.”

Jan Pokeršnik

“Lahko rečem, da je bilo veliko motečih dejavnikov, veliko izgredov, a menim, da smo se iz te zgodbe prav vsi nekaj naučili, v tej sezoni je zavel nov veter, vse je tako kot mora biti, veselim se že te sezone.”

Matijo Pleška je zamenjal Mladen Kašić.

Navdušen nad Kašićem

Klub se je odločil tudi za zamenjavo na trenerski klopi. Matijo Pleška je zamenjal hrvaški strokovnjak Mladen Kašić, slovenskim ljubiteljem odbojke nepoznano ime, a Poki je nad njegovim delom navdušen: “Veliko se je govorilo, a spet se je pokazalo tisto, da se moraš sam prepričati na lastne oči. Mladen za zdaj res pozitivno preseneča. Vse skupaj nas še bolj motivira, saj je tudi sam res velik garač. Tudi, ko vodi ogrevanje, tudi sam sodeluje pri vajah, ko vidiš, da tudi sam drži, držiš tudi ti. Res je v ekipo vnesel veliko pozitivnosti, zdaj je na nas igralcih, da poskrbimo, da tako tudi ostane in da vse skupaj prenesemo tudi na tekme.”

Čas za plačevanje neporavnanih računov

ACH Volley začenja sezono v Prekmurju že naslednji vikend pa v Tivoli prihaja Kamnik in nekdanji trener Pleško. “Vedno so močni tekmeci dobrodošli. S Kamnikom in Mariborom imamo kar nekaj neporavnanih računov in mislim, da je napočil čas, da jih začnejo plačevati. To bo dodaten motiv za vso ekipo, da se jim odkupimo za lansko sezono in pokažemo, da je ACH Volley še vedno tisti glavni v Sloveniji,” odločno pove kapetan oranžnih zmajev.

Pokeršnik se strinja, da bosta Kamnik in Maribora glavna konkurenta v boju za domači lovoriko, na vprašanje, če lahko Sebastijan Škorc z Mariborčani spiše novo pravljico, pa je odgovoril, “verjamem, da jo lahko, a le pravljico za osvojitev slovenskega podprvaka.”