Kamničanke zanesljivo ubranile naslov državnih prvakinj (VIDEO)

Foto: Aleš Fevžer

Odbojkarice Calcita Volley so ubranile naslov državnih prvakinj. V finalu so novogoriški GEN-I Volley premagale s 3:0 v zmagah, zadnjo tekmo so v domači dvorani v Kamniku dobile s 3:0 (21, 23, 10). Za Kamničanke, ki v prvenstvu niso niti enkrat izgubile, je to četrti zaporedni naslov in sedmi v zgodovini, Novogoričanke ostajajo pri treh.

Velikih dvomov, kdo bo državni prvak, skozi finalno serijo ni bilo. Kamničanke so prve tekmo dobile zanesljivo, drugo v Novi Gorici po hudem boju, tudi tretja je bila z izjemo tretjega niza izenačena.

Novogoričanke, ki so velik uspeh dosegle že s samo uvrstitvijo v finale, potem ko so v polfinalu presenetljivo izločile Novo KBM Branik, so na trenutke pokazale všečno igro, a na koncu so se poznale izkušnje in razlika, ki jo je delala domača korektorica, Gambijka s slovenskim potnim listom, Fatoumatta Sillah. Spet je bila najučinkovitejša igralka tekme, dosegla je 20 točk.

Zaključne točke tretjega niza:

Novogoričanke, opogumljene z dobro predstavo na drugi tekmi, na kateri bi jim skoraj uspel preobrat, so takoj pokazale, da v Kamnik niso prišle le po pokal in medalje za drugo mesto, ampak poskušati podaljšati serijo. Nadaljevale so tam, kjer so ostale v domači dvorani, s favoriziranimi tekmicami so se povsem enakovredno kosale. Vodile so s 16:14, na 17. točki sta bili ekipi izenačeni, odločilne pa so bile tri zaporedne točke gostiteljic po izidu 19:18, dve sta z blokom dosegli Sillah in Andjelka Radišković.

Dobro je Primorkam dolgo kazalo tudi v drugem nizu. Izničile so začetni zaostanek, pred končnico vodile z 18:17 in 19:18, toda konec je spet pripadel Kamničankam. Ti so po izidu 20:20 dosegle tri točke zapovrstjo, nato so se tekmice približale na 23:24, toda niz je končala Maša Pucelj, zadnje tri točke kamniške ekipe so bile njeno delo.

Po zaostanku 0:2 je Novogoričankam padla zbranost, že na začetku tretjega niza so zaostale, se sicer poskušale vrniti, a jim tega domače z zanesljivo igro niso več dovolile.

Dvig pokala:

“Ko so se igralke po zmagi v drugem nizu le sprostile, so pokazale svojo pravo igro. V prvih dveh nizih smo imeli tu in tam tudi kakšne napačne odločitve, si pa tudi Novogoričanke zaslužijo pohvale za svojo predstavo. Toda v tretjem je bilo dejansko vse na naši strani. Dekleta si zaslužijo vse čestitke in vesel sem, da sem bil lahko del te ekipe,” je povedal trener Calcita Gašper Ribič.