Lepotica zaprla usta vsem dvomljivcem

Ostali športi - video 27. Mar 202222:331 komentar
Ebanie Bridges, ki je sicer tudi velika ljubiteljica nogometa, je v na Otoku prava senzacija. Navijači jo obožujejo. Foto: Youtube

Avstralska boksarka Ebanie Bridges je v Leedsu prišla do naslova svetovne prvakinje v bantamski kategoriji po verziji IBF. Po enotni sodniški odločitvi je bila v desetih rundah boljša od Argentinke Marie Cecilie Roman.

V Sydneyju rojena 35-letna borka je pokazala zobe in v desetih rundah pokazala več od štiri leta starejše branilke naslova in si prvič v karieri okoli pasu nadela šampionski pas. Sodniki so točkovali 100:91, 97:93 in 97:93 ter soglasno odločili, da gre zmaga v Avstralijo.

Ebanie Bridges, ki je sicer zaslovela po tem, da dan pred borbo na tehtnico stopi v seksi spodnjem perilu, je utišala vse kritike, ki so ji ves čas očitali, da je tukaj le zato, ker se slači in kaže svoje čare.

Prvič v karieri je postala svetovna prvakinja. Foto: Reuters/Lee Smith

Pokazala vsem, da je odlična boksarka

“Naprej bom dejala le tole, ‘kaj je zdaj, znam boksati ali ne?’,” se je po veliki zmagi zadrla v mikrofon Bridgesova.

“Je**** se vsi, ki mislite, da ne znam, veste, zakaj, ker znam. Znam boksati, znam se boriti, ob tem pa sem lahko videti tudi vroče na tehtnici,” je ponosno nadaljevala.

V petek ponovno zablestela na tehtnici:

Na koncu vidno utrujena, a zmaga ni bila ogrožena

Bridgesova je po marcu lani, ko je enkrat že neuspešno napadala svetovni naslov proti Shannon Courtenay, pokazala veliko več od tekmice in čeprav je v zadnji rundi popustila ter dopustila, da ji je Argentinka zadala nekaj močnih udarcev, njena zmaga nikoli ni bila ogrožena.

“Obožujem take borbe. Neizmerno sem uživala, upam, da ste se tudi vi. Tukaj sem zaradi spektakla, zabavala sem se,” je dodala Avstralka.

Vrhunci borbe v Leedsu:

“Zasluži si vse pohvale”

Pohvalil jo je tudi njej promotor Eddie Hearn. “Ebanie ni izbrala lahke poti, ni vzela prehodnega pasu, ampak svetovni naslov. Premagala je dolgoletno svetovno prvakinjo v tej kategoriji. Zasluži si vse pohvale.”

“Lepo je videti, da je vse, kar sem žrtvovala, padlo na plodna tla. Splačalo se je, res sem hudičevo ponosna nase,” je še sklenila Plavolasa bombarderka.

Na devetem dvoboju je prišla do osme zmage, ostaja pri treh nokavtih, argentinska boksarska pa je zdaj na 21 borbah pri štirih porazih.

Ebanie Bridges in njene oprave na tehtanjih pred borbami:

Komentari

Vaš komentar