Neverjetno: Prvak brez naslova ostal kar na tehtnici

Ostali športi - video 6. Maj. 202223:03 > 23:08
Delite:
Charlesu Oliveiri v zadnjem obdobju v kletki ni para. zdaj pa ga je ustavila tehtnica. Foto: Guliverimage

Na uradnem tehtanju pred borilnim spektaklom UFC 274 v Arizoni smo doživeli pravi šok. Brazilski MMA-zvezdnik Charles Oliveira je bil pretežek in kar na tehtnici izgubil pas za najboljšega v lahki kategoriji, ki bi ga moral braniti proti Justinu Gaethjeju.

Oliveira, ki v UFC ne pozna poraza že vse od leta 2017, nanizal je 10 zaporednih zmag, je pred dvobojem z ameriškim izzivalcem Justinom Gaethjejem doživel hladno prho. Ko je prvič stopil na tehtnico, je bil manj kot pol kilograma pretežek in dobil še dodatno uro, da zbije težo, a Brazilcu ni uspelo, pomagalo ni niti slačenje do golega. Tehtnica je ponovno pokazala preveč in Brazilec je postal prvi UFC prvak, ki je že na tehtanju izgubil pas za najboljšega.

Oliveira ni ujel teže in še pred borbo ostal brez pasu:

Brazilec se bo vseeno lahko boril na sobotnem dogodku, prvaka pa bomo dobili le v primeru, če zmaga Američan. Če bo Oliverira boljši od Gaethjeja v lahki kategoriji začasno ne bo prvaka.

Poleg glavne borbe bo v Phoenixu na sporedu še kar nekaj vrhunskih dvobojev. Rose Namajunas bo naslov UFC prvakinje v slamnati kategoriji branila proti Carli Esparzi, vroča pa bo zagotovo tudi na dvoboju med Michaelom Chandlerjem in Tonyjem Fergusonom, ki si nikakor ne želi izgubiti še četrtič zapored.

Komentari

Vaš komentar