NFL: Za uvod sezone visoka zmaga favoritov proti prvakom

Foto: Guliverimage

Ponoči se je začelo tekmovanje v severnoameriški nogometni ligi NFL. Moštvo Buffalo Bills, ki velja za prvega favorita stavnic, je v uvodnem dvoboju ugnalo branilce naslova Los Angeles Rams kar z 31:10 in podkrepilo vlogo pretendenta za naslov.

“Krivda je povsem moja,” je dejal trener Los Angelesa Seana McVaya, ki je imel na otvoritvenih tekmah sezone z “ovni” doslej bilanco 5-0.

Zanimivo, branilec naslova v zadnjih šestih letih uvodne tekme nikdar ni izgubil, ob tem pa je bil poraz zelo visok. Ekipa iz Kalifornije na igrišču – zlasti napad – nikakor ni delovala prepričljivo. V obrambo domačih Rams je ponoči pridno “oral” podajalec Buffala Josh Allen, ki je predstavljal veliko nevarnost tako po tleh, kot tudi po zraku.

Allenovo maščevanje

Na koncu je nekdanji član univerze Wyoming in eden glavnih kandidatov za naziv MVP v tekoči sezoni, zbral 26 zaključenih podaj iz 31 poskusov, 297 jardov po zraku, še 56 po tleh, tri podaje za “touchdown”, je pa res vrgel tudi dve prestreženi žogi. Enkrat je v končno cono takole stekel kar sam:

Očitno Allen ni pozabil na besede zvezdnika nasprotnikove ekipe, Jalena Ramseyja, ki je pet let nazaj ob naboru dejal: “Allen je enostavno zanič. Res neumen izbor Buffala!”

“Ovnom” se je sinoči še kako poznala odsotnost njihovega dolgoletnega igralca napadalne linije, Andrewa Whitwortha, ki je po osvojitvi šampionskega prstana med premorom odšel v zaslužen športni pokoj.

Franšiza osmoljenka

Buffalo Bills so dokazali, da tudi letos sodijo v vrh. Enako vlogo so imeli lani, ko pa so jih nato v Divizijski rundi (četrtfinale) presenetljivo zaustavili Kansas City Chiefs. Če se bodo uvrstili super bowl, ki ga 12. februarja gosti Glendale v Arizoni, bo to za ekipo iz zvezne države New York prvič po letu 1993, ko jim je tedaj v četrtem zaporednem finalu še četrtič spodletelo, tako da ostajajo do danes ena izmed največjih franšiz osmoljenk v štirih najmočnejših ameriških ligah profesionalnega športa.

“Naša obramba je bila izjemna,” je soigralce v ekipi Buffala pohvalil podajalec Josh Allen. In obramba, ki jo je okrepil tudi Von Miller, ki je še lani z Los Angelesom osvojil naslov, je bila res prepričljiva. Miller je kar dvakrat podrl podajalca Los Angelesa Matthewa Stafforda in nedvomno bo to eden od igralcev, ki jim bodo mediji posvetili precej časa in prostora. Doslej se je naslova veselil z Denverjem in Los Angelesom, rad pa bi postal prvi igralec, ki bi super bowl osvojil s tremi različnimi ekipami.

Preostale tekme prvega kroga so na sporedu v nedeljo oziroma ena v noči na ponedeljek (Tampa – Dallas) ter potem še zadnja v noči na torek (Denver – Seattle). Nekatera srečanja bomo ponudili tudi na programih televizije Sportklub.

Komentari

Vaš komentar