Dober, boljši, Rok Možič: Slovenec zrušil svetovne prvake

Odbojka 27. Dec 20218:45 > 14:195 komentarjev
Rok Možič

Odbojkarji Verone so dan po božiču pripravili veliko presenečenje. Na prvi tekmi drugega dela italijanskega prvenstva so pred domačimi gledalci zrušili petkratnega svetovnega klubskega prvaka Trentino.

Pred obračunom v AGSM Forumu je le malokdo pomislil, da bi lahko v nedeljo videli kaj drugega kot zmago slovitih gostov. Tudi sam uvod v tekme je potrdil pričakovanja, saj je Trentino na krilih mladega italijanskega zvezdnika Alessandra Michieletta povedal za 2:0 v nizih, a Rok Možič in druščina se niso predali in po zaslugi izjemnih začetnih udarcev in odlične igre v bloku prišli do presenečenja. Na koncu so Verončani zbrali kar 21 blokov, kar 11 več od gostov, kar je bilo dovolj za epski preobrat in prvi veliki skalp v sezoni.

Mladi 19-letni Mariborčan je bil z 20 točkami ponovno najboljši pri svoji ekipi. Imel je 42-odstotni izkoristek napada (16/38), dosegel je še en as in tri bloke. Na koncu je bil izbran za najboljšega posameznika srečanja.

Verona: Aguenier 12, Cortesia 12, Magalini 14, Vieira de Oliveira 1, Asparuhov 1, Mozič 20, Nikolić, Jensen 18, Spirito, Qafarena 0, Wounembaina, Zanotti 0, Donati (L), Bonami (L). Trener: Stojčev

Trentino: Kaziyski 15, D’heer 7, Michieletto 21, Sbertoli 0, Cavuto 2, Pinali 4, Albergati, Lavia 17, Zenger (L), Podraščanin 10, Sperotto 1, De Angelis (L). Trener: Lorenzetti

Vrhunci s tekme med Verono in Trentinom:

“Pokazali, česa so sposobni doma”

“To je bila fantastična zmaga, vesel sem, da je danes prišlo veliko ljudi. Na njihovih krilih smo se vrnili v igro pri zaostanku z 0:2. Uničili smo jih z asi in bloki, pokazali smo, česa smo sposobni doma. Na zadnjih tekmah smo videli, kako pomembno je, da se nikoli ne predamo, tudi ko izgubljamo. Začeli smo se dvigovati, verjeti vase, oni pa so fizično padli. Izkoristili smo priložnost,” je po tekmi za spletno stran Verone dejal slovenski čudežni deček, ki je v Italiji pravi hit.

Nasmejani Možič po tekmi:

Številke, ki vzamejo sapo

Možič že v svoji krstni sezoni v najmočnejši ligi na svetu velja za enega najboljših posameznikov lige. Na 13 tekmah je dosegel 266 točk, kar je največ v ligi. Na drugem mestu je zvezdnik Perugie Wilfredo Leon (249), na tretjem pa je s tekmo manj Georg Grozer 234.

Je pa Kubanec s poljskim potnim listom prehitel Možiča v doseganju točk v posameznem nizu. Leon je zdaj pri številki 5,3, Možič pa je pri 5,12. Ostajata edina odbojkarja v ligi, ki dosegata več kot pet točk na niz.

Verončani so prišli še do pete zmage v sezoni. Tretje ne zadnjih petih tekmah. Foto: Verona Volley

Akcije v tem letu še ni konec. Verona bo v sredo gostovala pri vodilni Perugii – obeta se torej ravno dvoboj Možič vs. Leon.

Lestvica italijanske lige:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari

Vaš komentar