Hrvat po prvem naslovu v karieri na rokah igralcev

Odbojka 23. Dec 20211:24 > 9:49 2 komentarja

ACH Volley se je velikem razočaranju v pretekli sezoni, ko je ostal brez domačih lovorik, v Tivoliju spet polival s šampanjcem in okitil z novo zlato medaljo.

V finalu Pokala Sloveniji so po maratonu s 3:2 v nizih ugnali Merkur Maribor. A ni šlo tako gladko, kot so mnogi mislili, Merkur je namreč v Tivoliju vodil že z 2:0. “Maribor je bil v prvih dveh nizih izjemen, na drugi strani pa mi nismo bili na svojem nivoju v nobenem elementu. Res smo morali trdo garati, da smo se vrnili in prišli do lovorike. Utrujeni smo, premor nam bo prav prišel,” je dejal presrečni trener ACH Volleyja Mladen Kašić, ki je kot igralec osvojil veliko lovorik, kot trener pa je do zdaj še ni imel.

Foto: Alen Hadžić
ACH Volley se zdi v tej sezoni premočen za slovenske tekmece, a finalne serije so ponavadi povsem nove zgodbe.
Nemanja Mašulović Foto: Aleš Fevžer

“Maribor nas je presenetil”

Kašić priznava, da so imeli tudi nekaj sreče. “Na začetku smo bili nervozni. Tako je bilo že v torek proti Salonitu, tudi zdaj v finalu, dolgo smo potrebovali, da smo našli svoj najvišji nivo. Moram priznati, da nas je Maribor presenetil, po drugi strani pa smo tudi vedeli, da bo Maribor težko igral tri nize na takem nivoju. Res je padel in nam omogočil, da se vrnemo,” je pojasnil Hrvat.

Zadnja točka za 13. pokalno lovoriko ACH Volleyja:

Počitek, nato pa akcija naprej

ACH Volley se od starega leta poslavlja neporažen. V tej sezoni so 25 zmag in v žep pospravili tudi pokalno lovoriko. “Za nami je super obdobje. Pet mesecev trdega dela. Za zdaj gre vse po načrtih, a na nas je, da se v teh prostih dneh spočijemo, nato pa se začenja znova. MEVZA, pokal Challenge, državno prvenstvo. Ni še konec, bo še zanimivo,” je še povedal izkušeni 63-letni Hrvat in dodal, da ima občutek, da se bodo z Merkurjevci v tej sezoni še srečali, ko se bo igralo za lovorike.

Naslednja tekma ACH Volleyja bo 5. januarja, ko bodo v srednjeevropski ligi v Tivoliju gostili Bratislavo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje