Prerojeni Slovenci razbili Srbe

Odbojka 6. Jul 202221:20 > 07. Jul 2022 10:28 1 komentar
Foto: Volleyworld

Slovenski odbojkarji so na svoji prvi tekmi turnirja v Gdansku prišli do izjemno pomembne zmage, ki jih ohranja v igri za nastop med najboljših osem. Slovenci so gladko s 3:0 v nizih razbili Srbijo.

Slovenci so tekmo za biti ali ne biti začeli v postavi, ki je navduševala v zadnjih letih. Žiga Štern in mladi Rok Možič sta morala na klop, sprejemalsko linijo pa sta prevzela kapetan Tine Urnaut in Klemen Čebulj. Na mestu podajalca je bil izkušeni Dejan Vinčić, ki je navdušil Slovenijo z besedami pred odhodom na Poljsko, blokerja pa prav tako standardna Alen Pajenk in Jan Kozamernik, na koretorskem položaju je bil Tonček Štern, Jani Kovačič pa je zasedel mesto libera.

Tekma se je začela po slovenskih željah. Blestel je ravno povratnik v ekipi Čebulj, ki je bil neustavljiv v napadu in na servisu, svoje je dodal tudi Urnaut, Srbi pa niso imeli odgovora in prvi niz izgubili na 15. točki.

Konec prvega niza:

Slovenski selektor po ekspresno dobljenem prvem nizu ni menjal postave. Slovenci so ostali na nivoju, Srbi so sicer nudili nekaj več odpora, a bili vseeno daleč od razpoloženih Slovencev, ki so gladko dobili tudi drugi niz – 25:19.

Konec drugega niza:

Srbi so pričakovano še največ pokazali v tretjem nizu, dolgo so vodili, tudi z 19:18, a Slovenci so želeli hitro zaključiti tekmo in privarčevati moči za prihodnje dni. Pri 24:23 v prid Slovenije je sledil še blok Aleksandarju Atanasijeviću in četrta zmaga Slovenije je bila tukaj.

Konec tretjega niza:

Najučinkovitejši igralec Slovenije je bil z 12 točkami kapetan Urnaut, eno manj je prispeval Čebulj, ki je tri točke dosegel tudi z asom, 10 pa jih je dodal še korektor Štern. Pri Srbih je bil z 11 točkami najboljši Atanasijević.

Klemen Čebulj je hitro pokazal, kaj pomeni za Slovenijo. Foto: Volleyballworld

V četrtek na jedilniku Bolgarija

Slovenijo že v četrtek čaka nov obračun. Ob 17. uri jih čaka odpisana Bolgarija, ki je pa je v torek namučila Italijane. Zmaga nad Srbijo bi padla v vodo, če je Slovenci ne potrdijo s tremi točkami nad Bolgari.

Liga narodov, 9. krog:

Sreda, 6. julij:
Slovenija – Srbija 3:0 (15, 19, 23)

Lestvica:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje