Slovenke nemočne proti Švedinjam

Odbojka 28. Maj 202220:51 > 22:05
Foto: CEV

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je na svoji drugi tekmi v srebrni evropski ligi izgubila proti Švedski z 0:3 (-13, -13, -19). Slovenke so na istem prizorišču pred dnevi v uvodnem obračunu s 3:0 premagale Luksemburg.

Izbranke novega selektorja Marca Bonite so bile v prvem nizu v podrejenem položaju, tekmice s severa Evrope so predvsem v drugi polovici niza naredile razliko, ob koncu pa s sedmimi zaporednimi točkami prišle do vodstva z 1:0.

Drugi niz se je odvil po podobnem scenariju, Švedinje so praktično od začetka vodile, tekmice, ki so spet ostale na 13 točkah, pa dokončno zlomile v drugi polovici niza.

Foto: CEV

Tretji niz se je za pomlajeno slovensko vrsto začel še slabše kot prva dva. Favorizirane Skandinavke so namreč dosegle prvih pet točk in tako hitro prišle lepe prednosti. Toda Slovenke se niso predale in izenačile na 12:12.

Še več, Slovenke so nato tudi povedle s 14:13, kar je bilo peto vodstvo domačink na tekmi. Po izidu 15:14 za domače pa so gostje zaigrale odločneje in v nizu dosegle šest točk ter odločile zmagovalca.

Zaključek tekme:

Naslednja tekma Slovenke čaka 1. junija v gosteh pri Portugalski. V skupini je sicer še Estonija, s katero bodo Slovenke igrale 4. junija doma.

Srebrna liga, ženske, 2. krog:

Sobota, 28. maj:

Slovenija – Švedska 0:3 (-13, -13, -19)

Lestvica:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari

Vaš komentar