Slovenski mladenič se ne ustavlja: spet je sam na vrhu

Odbojka 24. Dec 202115:00 1 komentar
Rok Možič je še petič v tej sezoni dosegel 25 točk ali več. Odigral je 12 tekem. V povprečju dosega več kot 20 točk (20,5) na vsaki tekmi. Foto: Verona Volley Foto: Verona Volley

Medtem ko imajo odbojkarji v slovenski ligi nekaj dni premora, se v Italiji ekipe še vedno borijo za točke. V 12. krogu italijanske Superlege je v "slovenskem" obračunu Rok Možič z Verono po preobratu in petih nizih strl Piacenzo Tončka Šterna.

Piacenza je v dvorani AGSM Forumu dvakrat vodila, a Verončani se na krilih ponovno odličnega Roka Možiča niso dali in na koncu po petih nizih razveselili svoje navijače.

19-letni slovenski reprezentant je za četrto ligaško zmago Verone v sezoni dosegel 25 točk in bil najučinkovitejši igralec domače zasedbe, pri gostih pa je Tonček Štern spet dobil le drobtinice. V igro je vstopil le pri servisih in dosegel točko.

Tudi na sprejemu brez napak

Če je imel Možič proti Monzi težave na sprejemu, je proti Piacenzi v tem elementu blestel. Ukrotil je vseh 26 žog (54% sprejem, 27% idealni), dodal je še tri bloke. V napadu je imel 42-odstotni izkoristek, v 52 napadih je dosegel 22 točk.

Vrhunci s tekme med Verono in Piacenza:

Možiču gledajo v hrbet Grozer, Leon, Abdel Aziz …

Mladi Mariborčan je z novo napolnjeno vrečo točk zdaj sam na vrhu najučinkovitejših igralcev najmočnejše lige na svetu. Trenutno je pri 246 točkah, kar je 12 več od Nemca Georga Grozerja, 25 več od Wilfreda Leona in 38 več od Nimirja Abdela Aziza. Gre za imena, ki že vrsto let tvorijo smetano svetovne odbojke, kar je le še en dokaz, kaj uspeva slovenskemu mladeniču.

Pred novim letom še s Trentinom in Perugio

Počitka za Verono ne bo, pred novim letom bo odigrala še dve tekmi. Dan po božiču bodo pred domačimi gledalci gostili Trentino, 29. decembra pa odhajajo k izjemni Perugii, vodilni ekipi v ligi.

Najboljši “strelci” italijanske lige:

1. Rok Možič (Verona) 246 točk
2. Georg Grozer (Monza) 234
3. Wilfredo Leon (Perugia) 221
4. Nimir Abdel Aziz (Modena) 208

Dosežene točke na niz:

1. Rok Možič (Verona) 5,23 točke
2. Wilfredo Leon (Perugia) 5,14
3. Adis Lagumdžija (Piacenza) 4,83
4. Nimir Abdel Aziz (Modena) 4,73

Točke v napadu:

1. Rok Možič (Verona) 221 točk
2. Nimir Abdel Aziz (Modena) 187
3. Georg Grozer (Monza) 183
4. Adis Lagumdžija (Piacenza) 169

Lestvica v italijanskem prvenstvu:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje