Zahović kritičen do Maribora: Zelo velik neuspeh

Nogomet 29. Avg 202221:22 1 komentar
SK

Po poletnem premoru se je na kanale Sportkluba vrnila priljubljena oddaja Pod prečko. V prvi oddaji druge sezone je gostoval legendarni Zlatko Zahović, ki se je ponovno izkazal za odličnega sogovornika.

1.oddaja Pod prečko, 2. sezona:

“Olimpija ima res dobro ekipo, po začetnih turbulencah, ko so jih imeli v klubu, so čudežno pripeljali okrepitve, zadeli so težišče in zasluženo vodijo na lestvici,” je Zlatko Zahović komentiral super start Olimpije v sezono. “Nimajo evropskega pritiska, ko Olimpija izpade, izpade in to se zgodba konča. Nihče ne pričakuje ničesar. Ko je tako je vsem v klubu, tudi igralcem lažje. Njihova evropska lestvica je zelo nizko oz. je ni. Ko se zadene igralsko težišče, ko se ti poklopi trener, ki najde določeno energijo. Posledičen je start odličen, tukaj ni dileme, nihče pa ne omenja, da so hitro izpadli iz Evrope. Ko se to zgodi Mariboru, je takoj ogenj v hiši, ne samo v Mariboru, ampak v celotnem slovenskem nogometu.”

“Normalen” Maribor bi napredoval

Zahović je bil zelo kritičen tudi do Maribora, ki se kljub veliko priložnosti ni uvrstil v evropska tekmovanja. “Maribor je imel idealen žreb. Soligorsk ni smel igrati doma, Šerif ni več tisti Šerif, kot je bil, tudi Moldavci niso igrali doma, tukaj so še Helsinki … Normalen Maribor, poudarek normalen Maribor bi napredoval. To je velik neuspeh. To kar Uefa nudi prvakom, sploh pa iz malih lig, kot je naša …,” je bil do svojega nekdanjega kluba zelo kritičen Zahović.

Bi v Zagrebu preživel?

Dotaknil se je tudi trenerske menjavo na klopi Maribora. Radovana Karanovića je zamenjal Hrvat Damir Krznar: “Nogomet je neizprosen. Maribor je igral za velike stvari. Vsaka pozitivna sprememba bo dobrodošla. Negativna pa … Novi trener Maribora se ni uvrstil v Konferenčno ligo. Bi v Zagrebu to preživel?”

Nismo pozabili tudi na stalne rubrike

V novi sezoni oddaje Pod prečko seveda niso manjkale vse naše redne rubrike. Tradicionalno vroče je bilo v sodniškem pogledu, ogledali smo si tudi predloge za naj zadetek, slišali naj izjavo in se zabavali v Fantasy kotičku, v katerem smo prav tako prestavili nekaj novosti.

Celotna 1. epizoda nove sezone Pod prečko

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje