PP: Zahović pohvalil in okrcal Maribor, Boromisa o svoji prihodnosti (VIDEO)

Nogomet 22. Apr 202422:15 > 22:39 1 komentar
Zlatko Zahović Foto: Uroš Skaza

Nocojšnja oddaja Pod prečko je minila v znamenju pestre debate dveh športnih direktorjev, ki sta na obeh straneh slovenskega večnega rivalstva polnila vitrine svojih klubov - Zlatka Zahovića in Gorana Boromise. Javil se nam je tudi nekdanji trener Olimpije in Celja Albert Riera, ki zdaj deluje kot trener Bordeauxa v Franciji.

Spektakularna oddaja Pod prečko:

Čeprav tokratna oddaja Pod prečko ni bila na sporedu neposredno po derbiju, ta je bil odigran med tednom, se vseeno ne nismo izneverili tradiciji, da po tekmi vseh tekem v naši družbi gostimo najuspešnejšega športnega direktorja v zgodovini slovenskega nogometa Zlatka Zahovića.

Nekdanji alfa in omega vijolic je s slovensko javnostjo delila nogometne modrosti, a četudi je povedal, da ga trenutno Maribor navdušuje,  je njegovo sezono ocenil, kot neuspeh, saj “je sezona brez lovorike neuspeh”, najbolj ga boli zapravljen pokal, ko so vijolice pomahale v slovo že v četrtfinalu. “Tisti pokal me najbolj boli, saj imaš na pladnju ligo Europa. A v tistem trenutku klub ni znal najbolj reagirat, da bi ugotovil, da se jim odpira avtocesta do lige Europa. V tekmo so šli z nekaj menjavi, tekma je šla v drugo smer. Proti Radomljami so nastopili trije mladi, na koncu pa ti je žal,” je prehiter izpad iz pokala Mariborčanom očital Zahović.

V debati se je Zahoviću pridružil športni direktor Olimpije Goran Boromisa, ki je bil zanimiv gost tudi v luči prihajajočega konca tedna, ko se bosta udarili vodilni ekipi lige, Celje in Olimpije. Hrvaški nogometni delavec je prepričan, da prvenstvo še ni odločeno. V dolgem pogovoru je spregovoril tudi o svoji prihodnosti na klopi zmajev, a navijačem Olimpije se zanj vsaj za zdaj ni treba bati.

Lestvica ne laže

Tako Zahović kot Boromisa se strinjata, da trenutno lestvica ne laže. “Ni dileme. Celje ni najbolj prepričljivo, a ima največ točk. Sezona je dolga, to je maraton. Lestvice ne laže. Vse skupaj je pravično,” je dejal Zahović.

“Nismo zadovoljni, a kot je rekel Zlatko, prvenstvo je maraton. Razlika se je zgodilo v jesenskem delu, a nimamo kaj, lestvica ne laže, a naredili bomo vse, da na naslednji tekmi premagamo Celje,” pa je odgovoril Boromisa.

Čeprav ni imel toliko dela kot prejšnji teden, je znova vse dileme, ki so ostale po sodniških odločitvah ta konec tedna, razrešil naš sodniški strokovnjak Damir Skomina, v Kozmeljev pogledu pa smo se pogovarjali o velikih ambicijah Celja, ki si resnično želijo v ekipi zvabiti Luko Modrića. To je za Sportklub potrdil tudi predsednik grofov Valerij Kolotilo.

Oddaja Pod prečko je na sporedu vsak ponedeljek ob 20.00, v živo jo lahko spremljate na Sportklubu 1 in na naši spletni strani.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje