Prerojena Perugia: Gregor Ropret dvignil še tretjo lovoriko (VIDEO)

Odbojka 29. Jan 202411:53 0 komentarjev

Odbojkarji Perugie po superpokalu in svetovnem klubskem prvenstvu v tej sezoni osvojili tudi prestižni italijanski pokal. V finalu zaključnega turnirja v Bologni so s 3:1 ugnali Monzo in še četrtič osvojili to tekmovanje.

Perugia, za katero še drugo sezono tudi slovenski podajalec Gregor Ropret, je odlično v sezono vstopila tudi v lanski sezoni. Tako kot v tej je osvojila italijanski superpokal in klubsko svetovno prvenstva, nato pa nerazumljivo povsem razpadla in sezono zaključila tako klavrno, da se ni uvrstila niti v evropska tekmovanja.

V tej je drugače, trenerja Andreo Anastastija gospod Angelo Lorenzetti, ki je zvezdnike postrojil do te mere, da ne klecnejo, ko je to najbolj potrebno. Njegovo vlogo in mirnost še kako pogrešajo tudi pri Trentinu, ki je tako kot v superpokalu odpovedal tudi v Bologni. Čeprav so jih mnogi videli kot prve favorite, so Jan Kozamernik v polfinalu izgubili proti Monzi in ostali praznih rok.

Monza je sicer dobila tudi prvi niz finala, nato pa se je tehtnica prevesila na stran Lorenzettijeve čete, ki je prišla še do tretje lovorike v sezoni. Glede na to, da jih ni v ligi prvakov, jim ostanejo le še boji v Superlegi, kjer po videnem v tej sezoni počasi prevzemajo vlogo prvega favorita tudi v tem tekmovanju.

Zadnja točka Perugia za osvojitev pokala:

Sijajni Ukrajinec MVP zaključnega turnirja

Pri Perugii je tako kot že vso sezono blestel ukrajinski sprejemalec Oleh Plotnicki, ki v Bologni praktično vse, kar je dobil v napadu, pretopil v točko in bil po koncu tekmovanja izbran za najboljšega posameznika (MVP).

V finalu se je ustavil pri 14 točkah, odličen je bil tudi poljski zvezdnik Kamil Semeniuk (18), ki je pod novim trenerjem spet zadihal s celotnimi pljuči, izkazala pa sta se tudi bloker Flavio (15) in tunizijski korektor Wassim Ben Tara.

Točki Nika Mujanovića:

Wilfredo Leon je bil spet le Perugiin adut na servisu, slovenski podajalec Ropret, ki se po sezoni seli na Poljsko h Klemnu Čebulju k Resovii, ni dobil priložnosti, v tretjem nizu, ko je Perugia premočno vodila, pa je v drugi polovici za Monzo zaigral tudi mladi Nik Mujanović in dosegel dve točki.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!