Estonija – Slovenija prenos: kje si lahko ogledate tekmo

Košarka 22. Feb 202314:27
Slovenija estonija prenos
Foto: FIBA

Estonija - Slovenija prenos tekme v živo ekskluzivno na Sportklubu. Slovenska košarkarska reprezentanca bo v petek ob 16. uri odigrala še predzadnji krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023. Pritiska na varovancih selektorja Aleksandra Sekulića ne bo, saj so se že uvrstili na mundial. Zasedba je zato močno pomlajena.

Slovenija je s treningi za obračuna z Estonijo in Izraelom začela v ponedeljek. S predčasno zagotovljeno vozovnico za svetovno prvenstvo, kar je zasluga novembrskih zmag proti Izraelu in Nemčiji, si je lahko privoščila, da tokrat priložnost za igro nameni predvsem mlajšim košarkarjem, ki v večini še trkajo na vrata reprezentance. Slovenci so sicer Estonijo avgusta v Celju odpravili s 104:83, a takrat v najboljši zasedbi.

Luka Dončić in Goran Dragić bosta tako lahko iz ZDA z mirnostjo pospremila zadnja dva dvoboja, čeprav bo Slovenija zaigrala brez deseterice z lanskega EuroBasketa. Kako mlada je tokrat zasedba dovolj zgovorno priča podatek, da jih je kar deset mlajših od zvezdnika Dallasa, od tega jih je bilo devet rojenih v tem tisočletju. Vodja igre bo 22-letni Žiga Samar.

Tekma Estonija – Slovenija

KDAJ: Petek, 24. februar, ob 16.00
KJE: Talin – Unibet Arena
PRENOS V ŽIVO: Sportklub 1

slovenija estonija v živo
Selektor Slovenije Aleksander Sekulić. Foto: Aleš Fevžer

Odsotna kopica vrhunskih igralcev

Seznam manjkajočih veteranov je zelo dolg. Odsotni so seveda vsi vsi trije NBA-jevci Dončić, Dragić in Vlatko Čančar. Ni obeh evroligašev Klemna Prepeliča in Mika Tobeyja. Ni niti sicer standardnih članov kot so Edo MurićJaka Blažič in Zoran DragićŽiga Dimec je po selitvi na Japonsko prav tako nedosegljiv izbrani vrsti. Gregor Hrovat za zdaj ni del slovenske izbrane vrste. Jordan Morgan pa za tekmi brez tekmovalnega naboja prav tako tokrat ni prejel vpoklica.

Čeprav bo dokončnem seznam nastopajočih reprezentanc na svetovnem prvenstvu 2023 (Japonska, Filipini, Indonezija) znan šele ob koncu februarja, je že danes jasno, da bo v prvem delu prvenstva slovenska reprezentanca igrala na Okinawi. Kdo bodo slovenski tekmeci na SP, bo znano po žrebu, ki bo 29. 4. 2023 potekal v Manili.

Vrhunci novembrske zmage Slovenije proti Nemčiji:

Kvalifikacije za SP 2023, 2. del:

5. krog (petek, 24. februar):
16.00 Estonija – Slovenija

6. krog (ponedeljek, 27. februar):
18.00 Slovenija – Izrael

Slovenska reprezentanca za tekmi proti Estoniji in Izraelu: Saša Ciani (Cedevita Junior, Hrvaška), Gregor Glas (Mornar Bar, Črna gora), Robert Jurković (Krka), Urban Klavžar (Murcia, Španija), Jurij Macura (Krka), Blaž Mahkovic (Helios Suns), Aleksej Nikolić (Germani Brescia, Italija), Bine Prepelič (Charleroi), Rok Radović (Cedevita Olimpija), Žiga Samar (Hamburg, Nemčija), Leon Stergar (Krka) in Petar Vujačić (Mornar Bar, Črna gora).

Komentari

Vaš komentar